Foto: Wikimedia commons/SVT

John Lundviks plötsliga besked – lämnar musiken: ”Det här är speciellt för mig…”

.

John Lundvik vann Melodifestivalen 2019, kom femma i Eurovision Song Contest och gjorde succé i premiären av Allsång på Skansen.

Men nu kommer nya besked från artisten som ska sadla om i karriären.

– Det här är verkligen speciellt för mig, skriver John själv. 

Han vann svenska folkets hjärtan – och tog hem Melodifestivalen 2019 i storslagen stil med bidraget ”Too Late For Love”. I den stora Eurovision-finalen i Tel Aviv i våras slutade han på en hedersam femteplats efter stor dramatik i slutet av direktsändningen inför hundratals miljoner tv-tittare.

Detta efter att EBU, Europeiska radio- och tv-unionen, i efterhand ändrat Sveriges placering från sjätte till femte plats. Felaktiga poäng hade delats ut i direktsändningen och sänkt Lundvik.

John Lundvik vann Melodifestivalen 2019

John Lundvik, 36, har verkligen slagit igenom stort, och sent i karriären, efter många års kämpande i musikbranschen.

Redan förra året tog han hem bronset i schlagerfinalen i Friends arena med balladen ”My Turn”.

När Allsång på Skansen hade säsongspremiär på SVT i tisdags var John en av de inbjudna artisterna tillsammans med bland andra Carola Häggkvist. Lundvik gjorde stor succé med sitt framträdande inför den stora publiken som var på plats i huvudstaden.

Men musik är alltså inte allt för John – som nu gör någonting helt annat än just musik…

Foto: SVT

På torsdagen, bara dagar efter Allsången, kommer Lundvik själv med en stor nyhet om sin karriär.

John Lundvik ska göra rösten till Simba i Lejonkungen-filmen

Nu skriver han själv om den stora nyheten, som han tycks värdesätta:

– DET ÄR OFFICIELLT!!! Det här är verkligen speciellt för mig, ska ni veta! Inte bara i min karriär utan också i mitt hjärta. Jag gör rösten till och sjunger för Simba i Lejonkungen. Vi ses på biograferna, skriver John upprymt på Instagram.

Därmed riktar han i alla fall tillfälligt fokus på filmbranschen i stället för musiken som annars är hans hemmaplan.

John, som också är aktuell som en av årets sommarpratare i radions P1, kommer alltså att ge sig in i filmbranschen. Nu ska han dubba rösten till Simba, när nyversionen av Lejonkungen går upp på biograferna i juli.

I den amerikanska originalversionen av filmen är det skådespelaren och artisten Donald Glover som gör rösten till Simba.

….IT’S OFFICIAL!!! This is really special for me guys! Not only in my career but also in my heart. I am the Voice and Vocalist behind The Lionking SIMBA. See you at the cinemas //John #lionking #lejonkungen #simba #disney

Posted by John Lundvik on Wednesday, June 26, 2019

Vad tror du om John Lundviks nya drag i karriären? Skriv gärna en kommentar!