Foto: TT

Lasse Holm om oväntade frågan – från Magdalena Andersson: ”Hon sa faktiskt…”

Underhållningsprofilerna mötte statsministern.
Då ställde Magdalena Andersson en överraskande fråga, enligt Lasse Holm.
– Jag ska inte döma henne, men det var lite roligt tycker jag, säger den fyrfaldige Melodifestivalvinnaren till Expressen.

På onsdagen hölls årets första partiledardebatt i riksdagen. Då fanns flera svenska kultur- och nöjesprofiler på plats på åhörarläktaren i plenisalen.

Innan debatten markerade bland annat operastjärnan tillika Melodifestivalvinnaren Malena Ernman sin närvaro. Hon har de senaste dagarna uttryckt förhoppningar om att kulturen måste räddas av politiken, efter de senaste dagarnas nya restriktioner som drabbar offentliga tillställningar och föreställningar hårt. Bland annat med ett publiktak på max 500 personer.

STOCKHOLM 20220112 Statsminister Magdalena Andersson (S) håller pressträff efter sin första partiledardebatt i riksdagen. Foto: Anders Wiklund / TT

– Situationen för Sveriges privatteatrar och konsertarrangörer är återigen katastrofal. Vi är än en gång i praktiken belagda med näringsförbud och det måste till kraftiga, omedelbara åtgärder för att rädda kultur- och nöjessverige, skrev Malena Ernman på Instagram på tisdagen.

”Ett samhälle utan kultur är ett fattigt samhälle”

Även artisten Lisa Nilsson fanns på plats i riksdagen. Efteråt uttryckte hon sitt missnöje med att kultur- och nöjesbranschen inte nämndes i debatten.

– Vi eftersöker en påläst och medveten kulturpolitik som värnar både kulturindustrin och samhällsmedborgarna. Ett samhälle utan kultur är ett fattigt samhälle, skriver hon på Instagram.

Lasse Holm om Anderssons oväntade fråga till nöjesprofilerna

Även musikern Lasse Holm fanns på plats i riksdagen. Han berättar för tidningen Expressen att han och de andra nöjesprofilerna fick tala med statsminister Magdalena Andersson (S) före debatten.

– Hon sa faktiskt: Vilken bransch tillhör ni?, säger Lasse Holm till Expressen.

STOCKHOLM 20150330 Lasse Holm skriver fortfarande låtar, fast i ett något lugnare tempo. När låtskriveriet var som mest intensivt bodde han i princip i sin musikstudio. 2015 gav han ut självbiografin ”En hel massa Lasse”. Foto: Nora Lorek / TT

Holm, som vunnit Melodifestivalen fyra gånger som låtskrivare, och är en av hjärnorna bakom den framgångsrika ”Diggiloo”-turnén, skrattar.

– Jag kan ha lite förståelse för det, hon har tunnelseende på sin första partiledardebatt, jag ska inte döma henne, men det var lite roligt tycker jag. Det var lite roligt.

Foto: Bengt Alm/Wikimedia commons