Mia Skäringer slår tillbaka – efter kritiken mot egna programmet ”Kroppshets”

Tv-programmet Kroppshets har hyllats av många tittare – för att det lyfter den viktiga frågan i samhället.

Skådespelerskan, författaren och föreläsaren Mia Skäringer har ofta blivit hyllad för sin ärlighet. I höst har hon höjt rösten i SVT:s nya serie ”Kroppshets” – som hon spelat in för att motarbeta den farliga trend som hon menar tar över dagens samhälle. Själv har hon bland annat gjort det på ett lite annorlunda sätt – genom att klä av sig framför kameran.

Men samtidigt har Skäringer själv upplevt att hon också fått kritik – och nu slår stjärnan tillbaka i podden Skäringer & Mannheimer skriver Aftonbladet.

Mia Skäringer är i dag bekväm i sig själv, och hon arbetar för att sprida kroppspositivitet även till andra människor – bland annat på sociala medier, men också i egna tv-serien.

Men 42-åringen har inte alltid varit bekväm i sig själv, och det är därför hon vet hur tankarna går hos osäkra tjejer.

Mia kämpade mot ätstörningar i tonåren, och det skadade hennes kropp illa.

– Det var fullständig katastrof, jag har inga roliga minnen från den tiden, säger Mia Skäringer i SVT-programmet.

Nu har Skäringers serie i tre delar visats i public service-kanalen, och Mia är glad för alla positiva tillrop hon fått. Samtidigt har hon även stött på kritik, som hon nu bemöter i podcasten ”Skäringer & Mannheimer” som hon har tillsammans med tv-profilen Anna Mannheimer.

– Så är det några som säger så här: ”Men herregud, det är ju inte nyttigt att vara tjock, det är faktiskt bevisat”, ”Jag måste väl få träna om jag vill”, ”Om du visste hur nyttigt det är att träna”, ”Men herregud, man måste ju uppmuntra folk till att röra på sig”, säger Mia Skäringer i podden, uppger Aftonbladet.

Hon menar att kritikerna har tolkat det hela på ett felaktigt sätt:

– Men det har vi väl inte sagt, det har vi väl aldrig sagt, att det inte är nyttigt att träna? Vi har väl aldrig sagt att det skulle vara, uppmuntrat folk till att äta upp sig.

Mia Skäringer vidhåller att det var bra att tv-serien spelades in och visades i SVT.

– Är man nyttig och inte har några problem med sin kropp och har hittat sin träning så är det ju bara att gratulera, men det är inte så det ser ut för de flesta, säger hon i podden enligt tidningen.

Vad tycker du om Mia Skäringers serie Kroppshets? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook om du tycker det är bra att denna fråga lyfts! 

Foto ovan: Instagram (@miaskaringerlazar)/Wikimedia commons (Jan Ainali)