Morgan Allings viktiga efterlysning till alla män – nu kräver han krafttag: ”Måste ta ställning”

Skådespelaren Morgan Alling har gjort flera kända svenska män som Peter Jöback och Alexander Karim sällskap i att lyfta fram våld mot kvinnor, efter dokumentären om Josefin Nilsson.

Men för Morgan Alling görs det alldeles för lite. Nu kräver han krafttag – från alla män.

Ingen kan ha undgått de senaste dagarnas nyheter kring vår älskade och saknade Josefin Nilsson. Hennes öde har upprört tusentals människor och fått ett helt land att diskutera kring våld mot kvinnor.

I dokumentären ”Älska mig för den jag är”, berättar Josefin Nilssons syster om hur hennes syster levde i ett destruktivt förhållande där hon blev psykiskt och fysiskt misshandlad.

Detta har lett till flera handlingar: Dramaten ställer in flera föreställningar med mannen som är arbetande där och flera har tagit stark ställning till att Josefin ska få sin välförtjänta upprättelse.

Morgan Alling efterlyser nu krafttag. Foto: Morgan Norman/Wikkimediacommons

Morgan Allings viktiga efterlysning: ”Nu krokar vi arm”

En av de som tagit stark ställning är skådespelaren Morgan Alling. Efter Alexander Karims öppna brev där han bojkottar kommande filmroller bara för att slippa ”gubbslem och skitstövlar” har fått Morgan att stötta sin kollega.

Men för Morgan Alling har det inte gjorts nog eller tillräckligt. Han tackar sina kollegor för deras stöd och uppmaningar, men nu efterlyser han fler.

”Nu krokar vi arm! Hur många av mina manliga följare är trötta på att se våra medsystrar kämpa ensamma mot övergrepp av alla de former”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Jag får ofta ryggdunk för mitt engagemang och, visst jag blir glad men den glädjen hjälper ingen som far illa. Jag efterlyser fler män än mig och Alexander Karim och Peter Jöback tar ställning. Jag vet att det är många”.

Morgan Alling kräver krafttag efter dokumentären om Josefin Nilsson. Foto: FREDRIK PERSSON/TT

Vill skapa upprop

I inlägget fortsätter han att skriva att männen ska fortsätta visa sitt stöd genom flera olika hashtaggar:

”Alla mina manliga följare: Lägg till vänner i tråden ni vet vill vara med.  #krokaarm #tröttpåtystnaden #tröttpåsveken #tröttpåtystnadskulturen #NomorefuckstogiveMAN”

Viktigt och starkt att du fortsätter lyfta detta ämne Morgan! Nu sprider vi hans efterlysning genom att gilla eller dela!