Programledarens sexfråga till Anders Tegnell – som inte visades för tittarna i SVT

Här svarar Anders Tegnell på SVT:s sexfrågor – när tv-tittarna inte får se.

Statsepidemiologen ställdes mot väggen när tv-kamerorna släckts, uppger Svensk damtidning.

Förr om åren hette SVT:s morgonprogram ”Gomorron Sverige”. Då var det profiler som Marianne Rundström och Claes Elfsberg som välkomnade tittarna till en ny dag i ettan.

Hur många saknar Marianne och Claes i tv-rutan?❤️😔 Gilla & Dela om du gör!

Posted by Nöjeslivet on Thursday, January 25, 2018

Sedan hösten 2017 bytte dock programmet namn till ”Morgonstudion” och är nu public service-kanalens program för senaste nytt om morgnarna.

Men alla frågor ställs inte bara i själva tv-programmet. När statsepidemiolog Anders Tegnell gästade SVT-studion för att svara på frågor om covid-19 sparade programledarna två frågor till efter programmet.

Dessa filmades och lades i stället upp på programledaren Carolina Neutraths Instagram story, enligt Svensk damtidning. Kollegan Pelle Nilsson inledde frågan med orden:

– I Danmark säger man att det är okej att ha sex, även om man är singel, sade Pelle innan Carolina fyllde i:

https://www.instagram.com/p/B-L1A9lhRc6/

– Hur ska man tänka?

Anders Tegnells svar? Blixtsnabbt som vanligt och noga uttänkt.

– I Frankrike har man ett koncept, att man har en bubbla. Människorna man brukar umgås med. Den gruppen kan man fortsätta umgås med. Problemet är om man börjar ha en massa olika kontakter utanför den, säger han i SVT-klippet, enligt Svensk damtidning.

Men Carolina Neurath vill att Tegnell ska utveckla sitt svar, och väljer då att ställa en följdfråga.

– Inte så många olika sexuella relationer?

STOCKHOLM 20200402 Statsepidemiolog Anders Tegnell under torsdagens pressträff med Folkhälsomyndigheten. Foto Janerik Henriksson / TT

– Har man en så… jag tar ingen moralisk hänsyn, om man är gift eller inte gift, om den är fast eller inte fast. Men i grunden handlar det om att begränsa antalet kontakter, säger Tegnell i klippet.

Anders Tegnell, 64, är statsepidemiolog sedan 1 mars 2013, och har svarat på frågor om svenska Folkhälsomyndighetens rekommendationer om coronaviruset i både svenska och internationella medier under våren. Här gästade han exempelvis den stora amerikanska talkshowen ”The Daily show” – och var med på länk från en tågstation i Sverige:

Vad tycker du om SVT:s frågor och Tegnells svar? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!