Foto: TT

Robert Gustafssons sorg – känslosamma orden efter Thorleifs-stjärnans död

Thorleifs-sångaren Thorleif Torstensson har avlidit i covid-19.

Han sörjs av många – bland andra skådespelaren Robert Gustafsson.

– ”Gråt inga tårar mer för min skull” men nu gör vi det allihop med sorgen som avsändare, skriver Gustafsson på Facebook.

Humorkungen Robert Gustafsson, 56, är också bland mycket annat känd för sin rollfigur Roland Järverup, som är sångare i dansbandet Rolandz. Gruppen slog igenom år 2008 i och med sin medverkan i SVT-programmet ”Dansbandskampen”.

STOCKHOLM 20200224 Robert Gustafsson (t h) här fotograferad tillsammans med skådespelarkollegan Jonas Karlsson i samband med uppsättningen av ”Rain man” på Oscarsteatern i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani / TT

Då uppträdde Rolandz och Robert Gustafsson med Thorleifs-låten ”Blue Blue Moon” – som också blev deras första singel.

På söndagskvällen kom beskedet att sångaren i Thorleifs, Thorleif Torstensson, gått ur tiden, 71 år gammal.

Under flera decennier var Thorleifs ett av Sveriges mest älskade och hyllade dansband. Sedan bandet bildades 1962 har Thorleifs släppt ett tjugotal LP- och CD-album.

MALMÖ 2009-02-27 Gruppen Thorleifs framför låten Sweet kissin in the moonlight vid genrepet i deltävling 4 i Melodifestivalen 2009 i Malmö arena. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / TT

Thorleif Torstenssons familj skickade under söndagen ut ett meddelande till alla fans via skivbolaget Warner Music.

”Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han idag den 10 januari 2021, i sviterna av Covid 19, stilla somnat in omgiven av sina nära och kära. Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många, många människor. Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja en djupt älskad make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Familjen sänder sitt innerliga tack till personalen som vårdade Thorleif på IVA på Halmstad sjukhus”, står det i uttalandet som skivbolaget också publicerat på Facebook.

Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han idag den 10 januari 2021, i sviterna av…

Posted by Warner Music Sweden on Sunday, January 10, 2021

Thorleif Torstensson sörjs nu i musik-Sverige – och många passar på att minnas honom och alla låtar som fångade svenska folkets hjärtan.

En av alla dessa är skådespelaren och artisten Robert Gustafsson. På Facebook minns han en av bandets stora sånger: Svensktoppsfavoriten ”Gråt inga tårar mer”.

Så här skriver Robert i det känslosamma inlägget:

– ”Gråt inga tårar mer för min skull” men nu gör vi det allihop med sorgen som avsändare. Vila i frid Thorleif. Turnén är slut, skriver Gustafsson i inlägget som i skrivande stund fått tusentals interaktioner.

”Så fint skrivet Robert Gustafsson och sant. Vila i frid Thorleif. Tänker på dina nära och kära”, skriver en person i kommentarsfältet till Gustafssons inlägg.

”Gråt inga tårar mer för min skull” men nu gör vi det allihopmed sorgen som avsändare.Vila i frid Thorleif. Turnén är slut./ Rob

Posted by Robert Gustafsson on Sunday, January 10, 2021

Thorleif Torstensson somnade in i Halmstad den 10 januari 2021, han blev 71 år gammal.

Tack för allt, Thorleif. Vila i frid.