Foto: TT

Rolf Lassgårds glädjebesked – tillsammans med Vår tid är nu-stjärnan

.

Rolf Lassgård är utan tvekan en av Sveriges största och mest folkkära skådespelare. 

Den prisade Gävlebon har genom åren haft en rad olika roller.

Nu har han en ny och spännande nyhet till alla fans! För Aftonbladet berättar han om sitt nya projekt. 

Rolf Lassgård. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / TT

Efter alla år inom skådespelaryrket har Rolf Lassgård skaffat sig en position som få överträffar i Sverige. Han är både folkkär och prisad för sina otaliga roller – däribland i ”En man som heter Ove” (Guldbaggen 2015). Många har också hans roll som Gunvald Larsson i ”Beck”-filmerna på 1990-talet, där Gösta Ekman hade huvudrollen som Martin Beck, på näthinnan – men kanske framför allt i rollen som kommissarie Kurt Wallander i en lång rad olika filmer.

Den Jämtlandsfödde skådisen tilldelades dessutom medaljen Litteris et Artibus år 2017 av kung Carl XVI Gustav för framstående konstnärliga insatser som skådespelare.

Och för alla Rolf Lassgård-fans kommer här ett glädjebesked: Skådespelaren är snart tillbaka igen – i filmen ”Min pappa Marianne”, efter Ester Roxbergs bok ”Min pappa Ann-Christine”.

– Det är inte bara en person som ska ”komma ut”, utan en hel familj. Dotterns resa att acceptera det här… hon blir på något sätt oss andra, publiken, med våra fördomar, hur vidsynta vi än är, säger Lassgård till Aftonbladet efter mötet med Ester.

Där kommer han bland annat att spela mot den här stjärnan – Hedda Stiernstedt, känd från bland annat SVT:s dramasuccé ”Vår tid är nu”.

Stiernstedt kommer att spela dottern i filmen.

ALINGSÅS 20190329 Pressträff inför inspelningen av ”Min pappa Marianne”. Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bakgrunden till filmen är alltså boken ”Min pappa Ann-Christine” av författaren Ester Roxberg som släpptes 2014. Den handlar om hur pappan Åke kom ut som kvinna – som Ann-Christine. Roxbergs bok skildrar hur dottern Ester gick från att ha en förälder till att ha en helt annan förälder.

Denna veckan startar inspelningarna av filmen, ”Min pappa Marianne”, och huvudrollsinnehavarna själva mötte pressen i Alingsås i slutet av förra veckan för att tala om den kommande filmen.

Stiernstedt berättar att hon valt att inte träffa författaren till boken. På frågan om vad Ann-Christine säger om att bli porträtterad av Lassgård säger han:

– Jag känner att jag fick hennes välsignelse under lunchen. Jag fick en känsla av att hon har sett en hel del av vad jag har gjort, säger Rolf Lassgård till Aftonbladet.

Hedda Stiernstedt i ”Vår tid är nu” kommer nu alltså att spela mot Rolf Lassgård.

Dela gärna vidare om du ser fram emot att se mer av Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt!