Skarpa varningen till Harry och Meghan – därför måste de hålla tyst om Kate Middleton

Efter bukoperationen i januari fortsätter Kate Middleton sitt tillfrisknande.

Förra veckan släpptes en ny uppdatering om hur hon mår, men kungliga fans och experter har krävt att få ännu mer detaljerad information. På grund av hennes operation och King Charles cancerdiagnos har kungafamiljen gått igenom en mycket utmanande period. Detta medan prins Harry och Meghan Markle fortsätter att leva ett helt annat liv i USA.

Efter Netflix-dokumentären och Harrys bok, Spare, har The Sussexes relation med Kate Middleton och andra kungliga familjemedlemmar krossats.

Men prinsessan av Wales och Meghan Markles relation sägs ha varit dålig innan de lämnade kungafamiljen.

Även om fejden har lett till att Harry och Meghan inte har någon kontakt med de övriga i kungafamiljen, nådde de snabbt ut till Kate när de fick beskedet om hennes operation. Men nu har en expert utfärdat en avgörande varning till Harry och Meghan, vilket kan få ödesdigra konsekvenser om de väljer att inte följa den.

När Harry och Meghan gifte sig verkade nästa generation av kungliga familjer vara klara. Kate och Meghan sågs som något av ett ”power couple”, men saker och ting var väldigt annorlunda bakom kulisserna.

Kate Middleton – Harry & Meghans förhållande

Redan innan Harry och Meghans bröllop tog Kate och Meghans förhållande en vändning. I en Oprah-intervju sägs det ha blivit hett mellan de två fruarna då Meghan påstod att Kate hade fått henne att gråta på sin bröllopsdag.

Efter att Harry och Meghan lämnat kungafamiljen har de öppenhjärtligt berättat om sin kamp. Inte minst i Netflix-dokumentären och i Harrys memoarer, Spare, något som gjort de övriga i kungafamiljen upprörda.

Parets påståenden har inte gjort relationen mellan kate och Meghan bättre.

Inte ens när kungafamiljen drabbades av sorg, verkade det som om Kate och Meghan hade några planer på att begrava stridsyxan. Åtminstone inte i Kates fall, om vi ska tro författaren och kungliga experten Robert Jobson.

När nyheterna om drottningens försämrade hälsa nådde allmänheten sågs Kate Middleton köra till sina barns skola för att hämta dem. Varken hon eller Meghan reste med resten av de äldre kungligheterna till Balmoral, och enligt kunglig expert och författare Robert Jobson berodde det på en direkt order från dåvarande prins Charles.

I sin talande bok Our King: Charles III: The Man and the Monarch Revealed, skriver Jobson att både Harry och William ombads att inte ta med sig sina fruar.

”Harry insisterade på att Meghan skulle resa med honom till Skottland när drottningens liv ebbade ut, men kungen sa att det bara var barnen och barnbarnen som fick vara med drottningen”, skrev Jobson.

Meghan Markle, prins Harry

”Kate höll sig medvetet borta”

”Personligen ville han säga att Meghan inte var välkommen, men han kunde inte säga det till Harry, så han ingrep och bad Kate att stanna kvar så att det var mer rättvist mot Meghan.”

Författaren tillade: ”Kate höll sig medvetet borta, men hon ville desperat vara där med drottningen i sina sista stunder. Det har ätit upp Kate och har byggt upp förbittring mot Meghan.”

Kort efter drottning Elizabeths död gick Harry, Meghan, William och Kate samman under en offentlig utflykt i Windsor för att hälsa på de sörjande. Det var tänkt att ses som en enad kunglig front trots deras olika åsikter om varandra. För Kate var promenaden dock utmanande eftersom författaren Robert Jobson avslöjade att prinsessan av Wales inte gillade det alls.

Att det skulle ses som en känsla av att ”det blir bättre mellan oss” var, enligt Jobson, bara en ”illusion”.

”Catherine erkände senare för en senior kunglig att, sådan var den dåliga känslan mellan de två paren, den gemensamma promenaden var en av de svåraste sakerna hon någonsin behövt göra”, skrev Jobson.

Brutna relationer är svåra att läka. Den mellan Harry och Meghan och de kungliga har under lång tid legat på den lägsta nivån genom tiderna; Men det faktum att Kate har opererats och kung Charles fått en cancerdiagnos kan ändra på det.

Harry lämnade Camilla ”upprörd” efter att ha träffat kung Charles

När Kensington Palace meddelade att Kate Middleton hade genomgått en ”planerad” bukoperation i januari lämnades kungliga fans över hela världen i chock.

Rapporter tyder på att bara ett fåtal visste om det, några av hennes vänner och personer nära kungafamiljen hade inte ens blivit underrättade i förväg.

Detsamma gällde Harry och Meghan, som fick veta om Kates operation genom nyheterna.

Efter att kung Charles hade fått sin cancerbehandling reste Harry till Storbritannien för att vara vid sin fars sida. Mötet mellan de två ska ha varat i cirka 30 minuter – men alla var inte nöjda med resultatet.

Enligt en National Enquirer-källa lämnade Harry Camilla ”upprörd” och hon ska ha bett honom att gå.

”Hennes Majestät var rasande Harry flög in från sitt tjusiga hem i Kalifornien utan att få palatsgodkännande – och kom med en attityd. Jag har fått veta att Camilla var upprörd. Hon har tagit mycket skit från Harry i flera år och kunde inte vänta med att låta honom få det”, säger källan.

Källan fortsatte, ”Camilla har svalt mycket, men att använda sin mans cancer som ett ”älskande son” PR-trick var droppen. Efter fader-son-återföreningen hör jag att hon sa till Harry att han är en skam för sin far, familjen och monarkin – och det var ingen tvekan om att hon inte ville ha honom tillbaka!”

Kate Middleton stöttas av en hel värld

Kate Middleton fick stöd från hela världen efter att nyheten om hennes operation offentliggjordes. Kort därefter, trots deras trasiga förhållande till prinsessan av Wales, visade Harry och Meghan också sitt stöd.

Meghan Markle kontaktade Kate Middleton efter operationen ”i hopp om försoning”
Enligt Mirror skickade Harry och Meghan Markle sina lyckönskningar till Kate Middleton – och kung Charles – efter att hon hade lagts in på sjukhus.

”Kungen och prinsessan av Wales har fått stöd från prins Harry och Meghan angående deras hälsa”, sa en källa till Mirror. ”Hertigen och hertiginnan kontaktade båda parter på olika sätt för att förmedla sin oro och lyckönskningar.”

Veckor senare togs en annan bild fram om vad särskilt Meghan hade gjort när hon fick reda på Kates operation. Enligt en Us Weekly-källa kontaktade Meghan prinsessan i hopp om att det skulle vara ett första steg för att få ett slut på fejden.

”Meghan har kontaktat Kate och Charles”, sa källan. ”Så åtgärder görs för att försona.”

Samtidigt noterade en andra källa att Meghan har varit mycket ”stödjande” av Harrys försök att försona sig med sin familj. Dessutom ”önskar han de kungliga – inklusive Kate – det bästa.”

Under de senaste åren har Harry och Meghan talat ut om sina erfarenheter av kungligt liv och anklagat medlemmar i ”The Firm” för många saker. Det har lett till mycket kritik, där Sussexes anklagas för att bara göra det för pengar.

Harry och Meghan varnads för att tala om Kate Middleton offentligt.

I en intervju med GB News berömmer den kungliga historikern Marlene Koenig både Harry och Meghan för hur de har hanterat situationen med Kates operation.

”Det rapporterades att de skickade privata meddelanden, vilket skulle vara det rätta att göra,” sa hon.

Varken prins Harry eller Meghan har talat offentligt om Kate Middleton eller hennes operation.

Men även om Kate förhoppningsvis snart kommer tillbaka till kunglig tjänst, kan Harry och Meghan göra ett stort misstag genom att börja prata om prinsessan offentligt, enligt PR-experten Ryan McCormick.

I en intervju med Mirror uppmanar McCormick sussexarna att avstå från att prata om Kate Middleton, åtminstone tills hon har återgått till kunglig tjänst.

Därför vägrar Kensington Palace kommentera Kate Middletons hälsa

På sistone har det funnits många konspirationsteorier om Kates frånvaro. Enligt McCormick, om Harry och Meghan talar ut innan hon återgår till kunglig tjänst, kan det leda till fler spekulationer om hur hon mår i sin tillfrisknande.

”Harry och Meghan skulle vara bäst lämpade att inte göra några offentliga kommentarer om Kate,” sa Ryan McCormick till Mirror.

”Allt de sa skulle överanalyseras och om de skulle önska Kate snabbt tillfrisknande, skulle spekulationerna florera om vad som händer bakom kulisserna,” säger PR-experten och tillägger:

”Hertiginnan och hertigen kan långsamt börja återvinna förtroendet från kungafamiljen genom att göra exakt som de har fått instruktioner om att göra.”

De få officiella uppdateringarna om Kate Middleton har oroat många kungliga fans som vill veta mer om hur hon mår. Prins William har gett några uppdateringar om sin fru när hon var ute i kunglig tjänst, och förra veckan sa en talesperson för Kensington Palace att prinsessan av Wales ”mår bra” när hon fortsätter att återhämta sig från bukkirurgi.

Samtidigt har många ifrågasatt om det är rätt uppmaning att inte ge fler uppdateringar om Kate. Vissa experter har krävt att de åtminstone ska släppa en ny bild på prinsessan, medan kungliga fans samtidigt har velat att hon ska släppa alla detaljer om vad den ”planerade” bukoperationen handlade om.

Medan spekulationerna om Kates hälsa fortsätter, sa en kunglig talesman att palatset ”gjorde det klart i januari” att de bara skulle ge betydande uppdateringar när det var nödvändigt.

Det första uttalandet, som släpptes den 17 januari, löd: ”Prinsessan av Wales uppskattar det intresse som detta uttalande kommer att generera. Hon hoppas att allmänheten kommer att förstå hennes önskan att behålla så mycket normalitet för sina barn som möjligt; och hennes önskan att hennes personliga medicinska information förblir privat.

”Kensington Palace kommer därför bara att ge uppdateringar om hennes kungliga höghet framsteg när det finns betydande ny information att dela med sig av. Prinsessan av Wales vill be alla berörda om ursäkt för att hon måste skjuta upp sina kommande uppdrag. Hon ser fram emot att återinsätta så många som möjligt, så snart som möjligt.”

Tror du att Harry och Meghan kommer att försonas med kungafamiljen? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.