Skavlans stora förändring – egna orden inför kvällens program: ”Hoppas ingen märker…”

Fredrik Skavlan har passat på att göra ett litet ingrepp lagom till kvällens sändning av programmet ”Skavlan”.

I ett inlägg på Instagram gör han ett försök i att presentera kvällens line up, men det är minst sagt sluddrigt.

”Hoppas ingen lägger märke till det i programmet”, skriver han skämtsamt.

Det är hela tolv år sedan Sveriges Television valde att plocka in en för svenskarna okänd norrman på bästa sändningstid. Men sedan dess har han blivit Skavlan med stort S för hela svenska folket.

I år är Fredrik Skavlan inne på sin 25:e säsong och genom åren har programledaren välkomnat en rad av internationella kändisar och intressanta personligheter till pratprogrammet.

I en intervju med Aftonbladet berättar Fredrik Skavlan om några intervjuer och möten med människor som etsats sig fast lite extra i minnet.

– Jag är ingen nostalgisk person, men något sitter ju kvar i minnet. Jag kommer alltid att komma ihåg Bill Gates som spelade mot världsmästaren i schack – och förlorade grandiost. Jag tror att jag kommer att komma ihåg när jag fick sjunga en norsk god natt-sång för Adele, och några intervjuer som verkligen berörde mig, som när jag träffade Kim Walls föräldrar, säger Fredrik Skavlan.

Lägger ner programmet

Men trots att den egna talkshowen har blivit oerhört populär har tv-profilen valt att lägga ned sitt program. Och säsongen som visas just nu blir den allra sista.

– Mitt mål som TV-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan, som hoppas få vara ”lite mer Fredrik, och lite mindre Skavlan”, sa han då i ett pressmeddelande.

I intervjun med Aftonbladet säger Fredrik Skavlan att ingen tror på honom när han säger att han inte vet vad han ska göra härnäst. Men att han talar sanning.

– Jag är i en fas där jag inte riktigt litar på mig själv, jag vill ha lite tid att fundera. Jag har fått många förslag, allt från ”Masked singer” till ”Farmen”, men jag tror att jag ska få kontakt med någon inre röst innan jag bestämmer mig.

Ingrepp i ansiktet

Men än så länge är han kvar i rutan och i veckans program bjuder han in storheter som albumaktuella Joachim Thåström, skådespelarna David Dencik och Renate Reinsve och fotbollsspelaren Nadia Nadim.

Lagom till kvällens sändning har Fredrik Skavlan passat på att göra ett litet ingrepp i ansiktet, närmare bestämt i munnen.

Programledaren har varit hos tandläkaren, något han delar med sig av i ett inlägg på Instagram.

Och han ser minst sagt omtumlad ut när han försöker presentera kvällens line up med inlindat huvud och en bedövning som, vad man kan anta, fortfarande sitter i ordentligt.

”Ta godt i mot, gullpalme-vinner Renate Reinsve! Ta godt i mot, Bond aktuelle David Dencik! Ta godt i mot rockestjerne Joakim Thåström. Bra det?”, säger han i videon.

”Fredrik har vært hos tannlegen. Håper ingen legger merke til det i programmet! 😆”, skriver han i inlägget.

Inlägget har nåtts av hundratals och fått många att skratta. I kommentarerna blir han både tröstad och hyllad Fredrik för att alltid bjuda på sig själv.

”HAHAHA!! Fredrik du är så rolig, älskar att du bjuder på dig själv!😂 Tycker du kan köra det introt nästa onsdag💯”, skriver en person.

”😂🙊 Kärlek till stackars tanden💓 🦷”, skriver en annan.

”Har du börjat prata danska? 🦷 Krya på dig 😍”, skriver en annan.

Jag kan inte vara ensam om att gilla Skavlan. Önska honom krya på sig i kommentarerna på Facebook.