Sofia tvingas ställa in viktiga uppdraget – hovet bekräftar prinsessans sjukdom: ”Av hänsyn till…”

Prinsessan Sofia skulle ha varit med på Idrottsgalan under måndagskvällen – men nu har hon tvingats lämna återbud. Anledningen är att hon blivit sjuk.

– Av hänsyn till övriga gäster stannar prinsessan hemma, säger hovets biträdande informationschef Johan Tegel till Svensk Dam.

När man är en del av kungafamiljen får man ständigt vara beredd att rycka in och representera landet och kungahuset i olika officiella sammanhang.

Prinsar, prinsessor, kungen och drottningen dyker allt som oftast upp på tillställningar, galor, födelsedagar, invigningar och offentliga sammankomster för att vara ansiktet utåt för Sverige.

Under måndagen hålls den årliga Idrottsgalan på Friends arena i Solna. Sändningen drar igång klockan 20.00 på SVT och galan leds av Måns Zelmerlöw och Carolina Klüft.

Lämnar in sent återbud

Prins Daniel, 50, prins Carl Philip, 44, och prinsessan Sofia, 39, är av tradition de tre som representerar kungafamiljen vid galan.

Men i år sker en förändring. Det har nämligen kommit ett sent avhopp.

Hovet bekräftar att prinsessan Sofia blivit sjuk och tvingats lämna återbud. Hon missar därmed Idrottsgalan i år.

STOCKHOLM, SVERIGE 20231210 Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på söndagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Prinsessan Sofia. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Galans arrangör Stephan Rimér har nåtts av informationen att Sofia uteblir.

– De anger dock inte någon orsak till återbudet, har han sagt till Svensk Dam.

Därför missar Sofia galan

Tidningen har däremot hört av sig till hovet och fått det beskrivet för sig vad exakt det är som gör att Sofia inte kan komma.

– Prinsessan har tyvärr behövt lämna återbud på grund av en kraftig förkylning. Av hänsyn till övriga gäster stannar prinsessan hemma, säger hovets biträdande informationschef Johan Tegel till Svensk Dam.

Prins Daniel och prins Carl Philip kommer att närvara som planerat. Den förstnämnda delar ut priset till Årets peppare medan Carl Philip som vanligt har äran att dela ut Jerringpriset.

Hoppas att det går över snabbt och att du blir frisk snart igen, Sofia.

Var hemma och vila och ta hand om dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev