Sonen Staffans sista ord till pappa Ingvar Oldsberg – gripande hyllningstalet på begravningen

För drygt en månad sedan somnade folkkäre tv-legendaren Ingvar Oldsberg in, 76 år gammal.

Under onsdagen begravdes han i en fullsatt Råda kyrka i Mölnlycke där sonen Staffan höll ett gripande hyllningstal som träffar rakt i hjärtat.

Ingvar Oldsberg föddes den 31 mars 1945 i Göteborg. Han påbörjade sin karriär som sportjournalist och fotbollskommentator men klev senare in i underhållningsbranschen.

Tillsammans med kollegan Björn Hellberg skapade han SVT-klassikern ”På spåret”. Ett program de båda ledde fram till 2009.

björn hellberg, ingvar oldsberg
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Genom åren blev Ingvar Oldsberg en sann tv-legendar. Och 2006 fick han även hedersuppdraget som årets julvärd i SVT.

Han var dessutom programledare för ”Bingolotto” och har fått ta emot tv-priset Kristallens hedersutmärkelse, och prisats som Årets göteborgare.

Ingvar Oldsbergs begravning

Torsdagen 10 februari 2022 somnade den folkkäre programledaren in efter en kort tids sjukdom. Ingvar Oldsberg blev 76 år.

Under onsdagen begravdes han i en fullsatt Råda kyrka i Mölnlycke. Han sörjdes bland annat av vänner och tv-kollegor som Carl-Jan GranqvistStaffan LindeborgLasse KronérJanne Josefsson, och även kända fotbollsspelare som Glenn HysénTorbjörn Nilsson och Ralf Edström.

Ingvar Oldsbergs begravning
Foto: TT

Men också av sina närmaste i familjen. Inte minst sonen Staffan som var rörd över hur många människor som valt att uppmärksamma hans far.

– Jag är rörd av hur mycket blommor som kommer, hur många människor som valt att uppmärksamma och uppskatta min far. Det värmer, säger Staffan till P4 Göteborg.

Sonens gripande hyllningstal

Under begravningen i Råda kyrka höll han ett gripande hyllningstal till sin älskade pappa, rapporterar P4 Göteborg.

”Det här är till dig farsan, när jag så föddes möttes vi men skildes snart igen. Du skrämdes av mitt gälla skrik och sa, vi får ses sen. I sena år vi fick en chans att åter knyta band, att utan minsta nonchalans ta tag i utsträckt hand. Det gladde mig så oerhört, så även nog för dig”, säger Staffan i talet till sin pappa Ingvar Oldsberg och fortsätter:

”Att laga någonting så skört, var livet skälvt för mig. I 50 år så var du störst för radio och för tv. Du släckte mångas kunskapstörst, en nestor med sitt cv. Vad många vet, men inte flest, var om ditt stora hjärta. Du ville alltid hjälpa mest för dem med störst smärta. Jag saknar dig, du var som jag. En snubblad vandringsman. Jag längtar tills vi ses en dag. Nu, vila. Om du kan”.

Våra tankar går till Ingvars nära och kära. Vi glömmer dig aldrig, vila i frid!