Tilde de Paulas miljonsuccé – tjänar tre gånger mer än TV4-kollegan Peter Jihde

Tilde de Paula Eby och Peter Jihde är kollegor och programledare i TV4. Tillsammans lotsar de tittarna genom ”Nyhetsmorgon” vecka ut och vecka in, och de är samtidigt två av tv-kanalens mest profilerade ankare.

Samtidigt visar nya uppgifter att hon tjänar tre gånger mer än Jihde i taxerad förvärvsinkomst, visar siffror från Skatteverket som Expressen tagit fram.

Tilde de Paula Eby är en av våra mest folkkära programledare. I år blev hon dessutom belönad med priset Kristallen på tv-galan – som bästa kvinnliga programledare.

Varje dag ser vi henne både bjuda på sig själv samtidigt som hon inte duckar för att prata om allvarliga ämnen i ”Nyhetsmorgon”. Hon har varit en av TV4:s största profiler i många år nu.

Youtube

Tillsammans med kollegan Peter Jihde lotsar hon tittarna genom morgnarna i TV4.

Youtube

”Nyhetsmorgon” är ett av TV4:s stora flaggskepp och flera hundratusen svenskar följer programmet varje morgon. Tilde de Paula syns dessutom ofta i andra programledaruppdrag på kanalen, som Hela Sverige bakar eller i direktsända galor.

Nu visar det sig att Tilde efter ett år fyllt av massor av uppdrag på kanalen också tjänat mer än de andra profilerna. Under 2016 tog Tilde de Paula ut 2 369 000 kronor i förvärvsinkomst, skriver Expressen.

Det är tre gånger mer än kollegan Peter Jihde, som kunde plocka ut 780 000 kronor under året.

Youtube

Tilde de Paula tjänar mer än sin make Thomas, något hon pratat om i en intervju med Expressen tidigare.

– Vi vill njuta och vi vill dela med oss av det vi har. Vem som hämtade flest gånger på förskolan, vem som arbetade flest timmar eller vem som drog in mest pengar är liksom inte riktigt intressant, så länge vi känner att vi lever det liv vi vill leva, sa hon då.

På TV4 tjänade Gry Forssell samma år 1,9 miljoner och nyhetsankaret Anders Kraft kunde plocka ut 1,2 miljoner.

Här är ett klipp som visar varför Tilde de Paula Eby är så folkkär i tv-rutan:

Gilla gärna om du tycker Tilde de Paula är värd en bra lön för sitt arbete!