Tilde de Paula om TV4:s cancergala efter Johannes Brosts död: ”Sätter allt på spel”

På måndagskvällen direktsänder TV4 en gala till förmån för cancerforskningen. ”Tillsammans med cancer” visas från 20.00 och har som mål att öka givarviljan till cancerforskningen och sprida information om alla typer av cancer.

Samtidigt blandas det med musikframträdanden och flera cancerdrabbade människor träder fram för att berätta sin historia.

Målet är att forskningen ska stärkas och att fler människor kan överleva denna fruktansvärda sjukdom.

En av de som skulle ställa sig på scenen och tala om sina erfarenheter var älskade skådespelaren Johannes Brost. Men under fredagen möttes svenska folket av att han på torsdagen gått bort i sviterna av sin cancer.

Det är Tilde de Paula Eby och Bengt Magnusson som leder tv-galan, och i Nyhetsmorgon berättade de om hur de reagerade efter det tragiska beskedet om Brosts bortgång.

Det var på fredagen som familjen meddelade för omvärlden att den älskade skådespelaren Johannes Brost lämnat oss efter en tids kamp mot cancern. Då lades också denna bild upp på skådespelarens Instagram.

Johannes Brost blev 71 år gammal. Innan han lämnade jordelivet berättade han i intervjuer hur tacksam han var för den svenska sjukvården.

– Det kan inte nog poängteras hur tacksam jag är för den fantastiska vård jag fått och får. Jag är så enormt tacksam för hur alla hjälper mig på de sätt de kan. Det minskar min oro och gör att jag känner mig starkare, sa Brost till Kampen mot cancer.

Då sa han också att stödet från familj och vänner betytt mycket.

– Jag är otroligt lyckligt lottad med fyra fantastiska barn, barnbarn, syskon och vänner som fullständigt invaderat mig sedan beskedet. Vänner och kollegor som ringer och frågar hur det är och som hjälper mig på alla sätt. Ett råd är att inte vara rädd att be om hjälp och stöd. Det behövs, sa Brost.

På måndagen skulle Brost stått på scenen vid Tilde de Paulas och Bengt Magnussons sida. Nu blir det alltså inte så.

Youtube

– Johannes skulle, precis som du sa, ha varit med och vi trodde in i det sista att vi skulle kunna köra en intervju med honom. Men av olika skäl så blev det inte så, säger Bengt Magnusson i Nyhetsmorgon.

Tilde förklarar att det tyvärr hör till vanligheterna att någon saknas vid den årliga galan.

– Det är så klart att det sätter allt på spel känslomässigt inför kvällens gala, men tyvärr så är det ju så varje år när vi gör den här galan så förlorar vi någon upplever jag, säger hon och fortsätter:

– Det är alltid någon som vi saknar när vi drar igång årets gala och i år är det ju bland annat, och tyvärr, Johannes Brost som skulle suttit här ikväll tillsammans med sina barn.

Tänk gärna på Cancerfonden. TV4:s gala sänds på måndagskvällen klockan 20.00. 

Vila i frid, Johannes.