Tommy Nilssons privata besked med kärleken Linda – bekräftar parets beslut för relationen

Efter ett halvårs pappaledighet ser Tommy Nilsson nu fram emot att ge sig ut på vägarna igen inför julen.
I en stor intervju med Nöjeslivet berättar den folkkäre artisten om livspusslet med kärleken tillika musikalstjärnan Linda Olsson – och livet som 60-pluspappa.
– Linda är fantastisk, säger Nilsson.

Artisten Tommy Nilsson är just nu högaktuell. Tillsammans med musikerna Marcos Ubeda och Magnus Johansson ska den folkkäre artisten ska sprida julglädje under konsertturnén ”I juletid” som i just år firar 20-årsjubileum.

Premiären avklarades i lördags i Förslöv och totalt besöks hela 34 orter runt om i landet, med final i Norrtälje den 22 december.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20231107 Tommy Nilsson aktuell med turnén "I Juletid". Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20231107 Tommy Nilsson aktuell med turnén ”I Juletid”. Foto: Claudio Bresciani / TT

Trion utlovar stämningsfulla konserter där de framför de mest klassiska jullåtarna. Samtidigt kommer Nilsson även att sjunga några av sina egna hitlåtar.

– Om jag ska vara ärlig ska det bli jättekul att få vara ute och spela med en sån legend som Tommy Nilsson. Det är en ynnest. Dels för att han är en jäkla trevlig kille och, tycker jag, en av våra största kompositörer och textförfattare. Han har ju gjort riktigt, riktigt bra låtar som kommer leva kvar kvalitetsmässigt. Det är kul, säger trumpetaren Magnus Johansson – som genom åren bland annat setts i tv-sammanhang som ”Doobidoo” och Melodifestivalen – till Nöjeslivet.

Tommy Nilsson blev pappa och gammelmorfar samma år

Tommy Nilsson berättar att han under det senaste halvåret varit pappaledig.

Detta eftersom stjärnan under 2022 blev pappa igen – för sjätte gången. Samtidigt berättade Tommy också att han samma år blev gammelmorfar.

– Ja, det är knasigt, jag vet inte. Jag har alltså barnbarnsbarn som är äldre än mitt barn, sa Tommy Nilsson i ”Halv tre med Lotta Bromé”.

I dag kan ”En dag”-sångaren alltså titulera sig sexbarnsfar, morfar – och gammelmorfar.

Hur är det då att kombinera en stor turné som ”I juletid” med småbarnslivet hemma? En fråga som förmodligen många kvinnliga artister hade fått i Nilssons läge – därför ställer Nöjeslivet den till stjärnan som svarar öppenhjärtigt.

Han är medveten om att turnén, som alltså innefattar hela 34 spelningar på sex veckor, är ovanligt intensiv.

– Nu är vi ute extremt länge. Jag har en liten teori om det där, kanske lite för att skydda mig själv, men jag tror på den också. Det är att: för det första har jag valt det här yrket. Antingen så gör man det eller så sadlar man om, säger Tommy Nilsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20231107 Jubileumsturné för "I Juletid" med Tommy Nilsson, Marcos Ubeda (t.h.) och Magnus Johansson (t.v.). Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20231107 Jubileumsturné för ”I Juletid” med Tommy Nilsson, Marcos Ubeda (t.h.) och Magnus Johansson (t.v.). Foto: Claudio Bresciani / TT

Så vill Tommy Nilsson vara en förebild för sina barn

Artisten menar att han vill vara en förebild för sina barn – genom att visa att det går att leva sin dröm.

– Om jag åker ut och spelar, och kommer hem och berättar hur fantastiskt det har varit, så visar jag mina barn att man kan leva sin dröm. ”Kom igen, gör det du vill göra!” liksom. Om jag kommer hem och säger så här: ”Åh, pappa skulle hellre vilja vara hemma”, då undrar de bara: ja, men varför är du inte det då? Så mitt tips är att göra det fullt ut, och njuta av varje sekund när man är ute. För när jag kommer hem, och har har haft roligt av att vara därute, så syns det på mig när jag kommer hem. ”Pappa är lycklig – det vill jag också vara. Jag kanske också kan bli fotbollsproffs, musiker eller så. Jag vill också leva min dröm, för pappa är alltid glad”. Det fanns en tid i mitt liv där man kom hem och var så där, ”pappa är lite trött, jag måste sova en stund”. Vad fan är det?

Du känns som en väldigt pigg pappa?

– … för att vara gammal? Haha. Ja, alltså man försöker ju, man försöker, säger Tommy Nilsson.

Han är på skojfriskt och strålande humör.

Att bli småbarnspappa den här gången är lite annorlunda jämfört med förr om åren, medger Tommy.

– Det är klart, nu har jag ju en liten här och jag är ändå 63 år. Det känner man ju av i knän och energin. Det är klart att jag inte springer och leker kull hela dagarna som jag gjorde när jag var 25. Men just det här att njuta av sitt arbete och inte ha dåligt samvete, för då får man lägga ner och hitta på något annat. Jag tror att, om jag njuter av det och delar med mig när jag kommer hem att, ”fan vi hade så himla kul!”. Det är bättre än att säga: ”åh, jag saknar dig så mycket, jag vill hellre vara hemma”. Då är det ingen som förstår. Då undrar man bara varför man inte är det.

Samtidigt står det klart att kärleken tillika musikalstjärnan Linda Olsson betyder massor för honom.

Nilsson har i tidigare intervjuer berättat om att han frågat henne mycket om deras åldersskillnad (Linda är 19 år yngre än Tommy), men att hon inte tycker det är viktigt alls.

Hyllar sambon Linda – privata beslutet i relationen

Det är uppenbart att kärleken spirar mellan paret – och Tommy Nilsson tar varje chans han får att hylla sambon som också har en framgångsrik karriär på scen.

– Linda är fantastisk! Ett energiknippe, och fixar och donar. Nu har jag varit hemma, pappaledig i först ett halvår när hon spelade på Oscars. Hon är musikaltjej och har stora roller överallt. Hon kommer jobba nu med olika produktioner som sätter igång. Vi turas om lite, och sen har vi god hjälp också, säger Tommy Nilsson.

På bilden nedan ser vi Linda i succémusikalen ”Tootsie” sida vid sida med Robert Gustafsson.

Linda och Tommy njuter av att kunna kombinera familjeliv med att stå på scenen – och de försöker anpassa sig efter varandras respektive spelscheman för att få livspusslet att gå ihop.

– Jag har kanske lite lättare att bestämma själv när jag vill ut och spela och sådär. Men ibland är det någon produktion i Malmö eller Göteborg som vill ha dit mig och då får man anpassa sig lite. Men jag tror att i det stora hela måste man kunna njuta. Jag är ganska bra på det jag gör, och Linda är fantastisk på det hon gör. Det är meningen att vi ska göra det och då gör vi det, säger Tommy Nilsson.

Vi önskar er all lycka, Tommy och Linda! Ni är så fina tillsammans!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Turnéplan: ”I Juletid” 20-årsjubileum 2023

Med Tommy Nilsson, Marcos Ubeda och Magnus Johansson.

11 november Förslövs kyrka
12 november Verums kyrka
13 november Trelleborg, S:t Nicolai kyrka
14 november Borrby kyrka
15 november S:a Rörums kyrka
16 november Fleninge kyrka
17 november Hjärnarps kyrka
18 november Rönneslövs kyrka
19 november Åstorp, Kulturhuset Björnen
20 november Asmundstorp, Asmundstorps Kyrka – EXTRAINSATT!
21 november Eslövs kyrka
22 november Hässleholm Kulturhus
23 november Höganäs församling
24 november Kinna kyrka
25 november Mörrums kyrka
26 november Göteborg, Annedalskyrkan
29 november Västra Karaby kyrka
30 november Gnosjö Missionskyrka
1 december Falkenberg, Vinbergs kyrka
2 december Malmbäcks kyrka
3 december Ulricehamn, Stenbocksskolans Aula
6 december Kungsäter kyrka
7 december Kville kyrka
8 december Marstrands Havshotell
9 december Kisa kyrka
10 december Vrigstads kyrka
11 december Höreda kyrka
12 december Linköping, Equimeniakyrkan
13 december Skänninge, Vårfrukyrkan
14 december Vimmerby kyrka
15 december Grängesberg, Cassels Konserthus
16 december Ovansjö kyrka
17 december Vara, Konserthus
18 december Mariestad, Ullervads kyrka –EXTRAINSATT!
19 december Nora, Nora Kyrka – EXTRAINSATT
20 december Hällefors, Hällefors kyrka – EXTRAINSATT!
21 december Sorunda kyrka
22 december Norrtälje kyrka
Biljetterna är släppta via: mtlive.se.