Yvette Hermundstad: Make, dotter, ålder, lön och Vinterstudion

Yvette Hermundstad är inte bara programledare och journalist, för många är hon ett viktigt sällskap genom sin ständiga närvaro och sitt goda humör i tv-rutan.

Yvette har visat att hon kan göra allt från att liverapportera från våra största internationella sporthändelser till att leda “Victoriakonserten” på kronprinsessans födelsedag. Hon tar sig an alla uppdrag med bravur, och trots arbetsdagar som börjar 02.30 så hinner hon med både yoga och hundpromenad innan. 

Det finns många anledningar till varför folk är nyfikna på Yvette Hermundstad. Här är allt du vill veta och lite till.

Yvette Hermundstad.
Yvette Hermundstad under Victoriadagen 2019. Foto: Suvad Mrkonjic / TT

Yvette Hermundstad är en svensk sportjournalist och programledare som oftast känns igen från Vinterstudion och SVT:s Morgonstudion

Yvette Hermundstad ålder

Yvette föddes i Östersund den 1 oktober 1971, och kallar sig själv för “Jämting”, vilket anspelar på hennes Jämtlandsrötter. 

Relationen med Peter Jihde

I fjol fyllde den folkkära programledaren 50 år. Det firades först tillsammans med familj och barndomsvänner på plats i hemtrakterna Jämtland. Därefter fortsatte firandet tillsammans med Yvettes bästa vän som också är en känd programledare, Peter Jihde

–  Vi är bästa vänner sedan många år och firar alltid ihop. Det känns så lyxigt att få göra båda delarna, sa Yvette till Aftonbladet 2021. 

Gift med Nicklas Hermundstad

Yvette är gift med Nicklas Hermundstad, som hon har två barn med – Mathilde och Oliver. Makarna bor tillsammans i Stockholms skärgård.

Hermundstads dotter

Instagram delar Yvette ofta med sig av bilder som blandar jobb och privatliv. 15-åriga dottern Mathilde är en av de som ofta florerar bland Yvettes bilder.  

Yvette Hermundstad Instagram

Instagram heter Yvette Hermundstad @yvettehermundstad. Hon har lite mer än 12 000 följare.

Morgonstudion på SVT

Under sommaren har Yvette programlett SVT:s Morgonstudion, som sänder live från 06.00 på vardagar.

I en intervju med Expressen Leva&Bo har Yvette berättat att hennes goda vanor för att starta dagen är viktiga. Så innan hon blir upphämtad av taxi 02.30 tar hon sig tid för att göra yoga och gå ut med hunden, samt äta frukost. 

Yvette började sin journalistkarriär 1993 när hon fick jobb på sporten för TV4. År 2000 gick hon över till SVT för att jobba på TV-sporten där. Detta ledde till det prestigefyllda uppdraget att leda Vinterstudion tillsammans med André Pops, vilket hon gjort sedan 2009.

Utöver det har hon rapporterat direkt från bland annat flera omgångar av skid-VM, OS-studion i London och Vasaloppet.

Hermundstad lön

Vad tjänar Yvette Hermundstad?

Enligt Nyheter24 ska uppgifter från Skatteverket visa att Yvette Hermundstad tjänade 455 000 kronor under skatteåret 2020-2021. I samma artikel framgår det att bolaget Yvette H Media AB, som Yvette är aktiv i, hade en omsättning på 985 000 kronor 2020.

Yvette Hermundstad sjuk

2010 fick den annars aktiva Yvette ta en paus från tv-rutan efter att hon drabbats av långvarig sjukdom. En jobbig förkylning ledde till en infektion som aldrig ville ge med sig. 

– Jag är väldigt fysiskt aktiv och med virus i kroppen så upptäckte jag under träning att jag inte var frisk. Jag konsulterade läkare som sa att jag behövde vila för att få sjukdomen ur kroppen, berättade Hermundstad för Sportbladet när hon återvände till jobbet hösten 2010. 

Yvette Hermundstad och André Pops. Foto: SVT / Handout / TT
Yvette Hermundstad och André Pops. Foto: SVT / Handout / TT

Även om Yvette i grunden är sportjournalist så har hon flera år i rad fått uppdraget att leda “Victoriakonserten” på kronprinsessans födelsedag på Öland. Detta efter att hon gjort en hyllat insats när hon rapporterade från Prinsessbröllopet 2013.