Kungens stora besvikelse – efter Chris miss med Madeleine innan stora firandet

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill befinner sig nu i Sverige för att vara med och fira kungens 50-årsjubileum. Däremot hann de inte hit i tid för att medverka under riksmötets öppnande.

Sedan många år tillbaka bor prinsessan Madeleine med maken Chris O’Neill och familjen i USA.

Men för en tid sedan beslutade de sig för att flytta hem till Sverige igen.

Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige. Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola. I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm,” skrev Hovet i ett pressmeddelande i våras.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. Foto: Mikael Fritzon/TT

Från början var planen att de skulle flytta hem redan nu i augusti, men då de inte hunnit förbereda tillräckligt sköts planerna upp till 2024. Något Expressen rapporterat om.

Läs mer: Madeleines nya privata beslut med Chris skapar rubriker utomlands – draget för relationen

Kungen firar 50 år på tronen

Trots att flyttlasset inte kunnat gå ännu så har dock prinsessan Madeleine och Chris O’Neill all anledning att besöka Sverige för tillfället.

Kungen firar nämligen 50 år på tronen.

”I år firar H.M. Konungen 50 år som Sveriges statschef. Kungen uppsteg på tronen den 15 september 1973. Han är Sveriges genom tiderna längst regerande monark,” skriver Hovet på sin hemsida.

Kungen
Foto: Shutterstock

Självklart är detta något som ska uppmärksammas, och under veckan är festligheterna i full gång.

Läs mer: Hovet bekräftar: Så ska kungafamiljen skyddas – planen efter allvarliga hoten

Därför missade Madeleine och Chris riksmötet

Men även om prinsessan Madeleine nu är här för att vara med och fira sin pappas stora dag, så missade prinsessparet ett annat viktigt kungligt åtagande.

Nämligen riksmötets öppnande den 12 september.

På den kungliga deltagarlistan stod kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Enligt Svensk dam blev det en besvikelse för Kungen, som såklart helst av allt velat ha med hela sin familj. Men ibland går det helt enkelt inte att få till planeringen så som man önskar.

Hoppas att hela kungafamiljen är samlade och får ett härligt firande av kungens jubileum och prins Daniels 50-årsdag!