Agneta Sjödins kärleksbesked – bekräftar hur det egentligen ligger till

Agneta Sjödin vägleder deltagarna i kärleksdjungeln i Kanal 5:s ”Älskar, älskar inte”.
Nu svarar den folkkära programledaren om hur det står till med egna kärlekslivet.

Agneta Sjödin vägleder deltagarna i Kanal 5:s kärleksreality ”Älskar, älskar inte” – där tittarna möter svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land.

I år har hon tagit sig an rollen som programledare – en position som tidigare inte funnits i tv-programmets tidigare säsonger.

Och Sjödin, välmeriterad med över 30 år i tv-branschen i bagaget, medger att hon var nervös då hon tackade ja till sin nya roll.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Ja, jag var så rädd att man skulle förstöra, för jag tyckte det var så unikt och fint program. Men de har verkligen lyckats tycker jag ändå, när jag tittat på det första programmet, säger Sjödin till Nöjeslivet.

Hon hyllar deltagarna som medverkar i programmet – och poängterar vikten av respekt i hela produktionen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Agneta Sjödin. Foto: Linus Hallsénius/Warner Bros. Discovery
Agneta Sjödin. Foto: Linus Hallsénius/Warner Bros. Discovery

– Jag tycker det är väldigt fina energier för redan innan jag var med, i de tre första säsongerna kände jag att de har en väldig respekt för deltagarna. Jag känner inte att det är någon form av förnedrings-tv, vilket jag inte är ett fan av. Utan det känns som det är respekt, och man lyfter fram deras personlighet på ett fint sätt.

Samtidigt hade hon tydligt klart för sig vilken roll hon själv skulle spela, vad gäller deltagarnas jakt på kärlek.

– Jag tycker det finns kvar och är nog med för att förstärka och komma närmare deltagarna. Ställa lite frågor. Komma med lite tips och tankar om hur jag ser på och kan föreställa mig hur det är att komma till Sverige. Det är ganska tufft att komma in i det svenska samhället, det är inte lätt, säger Sjödin.

– Då brukar jag säga att det är viktigt att de tänker på det. Att hjälpa sin partner att komma in i det svenska samhället. Det kan till och med vara svårt för en som bor här att komma in i det.  

Är det ett bra sätt att hitta kärleken tror du? 

– Det är svårt för mig att säga, vad som är bra eller inte, säger Sjödin.

Som själv är singel.

– Nej, jag har inget kärleksliv att prata om, säger hon.

Men kärlek har Sjödin i sitt liv i form av andra människor som står henne nära.

– Ja, det har jag ju med min dotter Maja, vänner och sådana saker.

Med dottern tillika artisten Maja Strömstedt, 25, som den folkkära tv-stjärnan har tillsammans med exet Niklas Strömstedt, har hon tillbringat en hel del tid på sistone. Det trots att de båda bor på varsin sida av Atlanten.

– Vi har rest en del, jag har varit och hälsat på henne i Los Angeles och så var vi i Irland tillsammans, säger Agneta Sjödin och ler.

Agneta Sjödin syns nu i ”Älskar, älskar inte”, på torsdagar 21.00 i Kanal 5, och i ”Fångarna på fortet” i TV4 lördagar 20.00.

Vi önskar dig allt gott, Agneta!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev