Foto: TV4/Youtube

Benjamin Ingrosso ställde TV4-profilen mot väggen i sändning – efter orden: ”Jättekonstigt att jag vågade…”

Benjamin Ingrosso har gjort succé under våren i TV4.
Tittarnas hyllningar i sociala medier har varit massiva.
Så har det inte alltid varit.
– I dag har jag en helt annan självdistans och tar inte åt mig lika mycket. När man var yngre så gjorde man det mer, säger han till magasinet Café.

Benjamin Ingrosso, 23, har gjort succé med sitt egna matlagningsprogram i TV4. Tittarna har under våren hyllat artisten som bjudit in musiker och vänner till köket. Där har det bland annat bjudits på härliga italienska recept, både från den egna släkten som annat.

Foto: TV4

Hyllningarna i sociala medier till ”Benjamin’s”

Programmet har nu rullat i åtta veckor i rutan och på måndagen gick serien i mål i TV4.

LÄS MER: Därför försvinner ”Benjamin’s” från tv-rutan

På sociala medier har Benjamin Ingrosso hyllats av tittarna under säsongen. Många av Nöjeslivets läsare har hört av sig via Facebook och prisat Ingrossos program.

”Det här behöver vi nu! Skratt, mat och sång. Känns nästan som att man är med själv”, skriver exempelvis en tv-tittare på Nöjeslivets Facebook-sida.

Och ”Benji” själv verkar ha ganska god koll på vad människor skriver om honom i sociala medier.

– Jag brukar kolla Twitter. Där är folk så jävla råa. I dag har jag en helt annan självdistans och tar inte åt mig lika mycket. När man var yngre så gjorde man det mer. När jag var tio år så fanns det en sida på Facebook som hette ”Alla vi som hatar Benjamin Wahlgren Ingrosso”. Den hade nio tusen följare! Det sätter sig ju på psyket, säger Benjamin Ingrosso i en intervju med magasinet Café.

Och utsatt i sociala medier har den unge artisten och numer tv-profilen varit i många år. Han slog igenom mycket tidigt och har länge fått leva i offentligheten.

LÄS MER: Benjamin Ingrossos känslosamma ord till tittarna efter hyllningarna

2017, efter att Ingrosso tävlat i Melodifestivalen första gången, konfronterade han TV4:s dåvarande profilerade programledare Jesper Börjesson i direktsändning.

Benjamin hade då noterat hur Börjesson några år tidigare skrivit om honom i sociala medier.

– Jag?! Har jag skrivit någonting?, sade Jesper Börjesson i sändningen, enligt Expressen.

Foto: Youtube

– Ja, det här är ju länge sedan. Då skrev du en grej om att ”jag aldrig har sett något käckare men sedan kom Benjamin”.

Börjesson försökte då förklara att hans ord i sociala medier var menat ”med kärlek”, och Ingrosso förklarade då att det var okej.

– Men i den åldern…. Är man är liten, då kan man tänka fel. Jaha, är det fel att vara käck? sade ”Benji”.

Börjesson bad Ingrosso om ursäkt

Börjesson passade då på att be Ingrosso om ursäkt för det gamla Twitter-inlägget.

– Ja det förstår jag. Jag ber i så fall tiofalt om ursäkt. Det är intressant, man måste verkligen tänka sig för när man skriver saker. ”Käckt” i det här fallet var bara positivt menat från min del, sade Jesper Börjesson i sändningen.

När Ingrosso påminns om ordväxlingen i Nyhetsmorgon nu, fyra år senare reagerar han på sin egen förmåga att ta upp ämnet i studion.

– Just det! Det hade jag glömt bort. Det är jättekonstigt att jag vågade göra det, säger Benjamin till Café och fortsätter:

– Men då kan du ju fatta hur mycket jag googlar mig själv, om jag lyckats hitta en flera år gammal tweet där Jesper Börjesson skrivit en liten kommentar om hur mycket han spyr när han ser mig på tv.

Benjamin Ingrosso
Foto: TV4

Vad tycker du om Benjamins matprogram? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!