Foto: TV4

Stenhård kritik mot Lotta Engberg och Bingolotto – efter tilltaget i sändning: ”Jag är chockad”

Tittarna rasar efter Bingolottos tilltag i sändningen.
Nu möts programmet av hård kritik.
”Jag är chockad”, skriver en tittare.

Bingolotto rullar vidare i TV4. Varje söndag visas underhållningsprogrammet där Folkspels lotteri står i centrum, varvat med musik och intervjuer.

I söndagens program var det programledaren Lotta Engberg som höll i trådarna. Bland gästerna i studion fanns rockabilly-artisten Eva Eastwood som bjöd på sång.

Kritik mot Bingolotto – spådde Lotta Engberg i sändning

Dessutom hade TV4 bjudit in en gäst med en helt annan bakgrund, nämligen en spådam som genom korten skulle berätta om Lottas liv.

Men detta föll inte alls tittarna i smaken – och nu möts Bingolotto av stenhård kritik i sociala medier för tilltaget.

”Löjligt med att spå Lotta under Bingolotto vem tror ni är intresserade av det.?”, skriver en missnöjd tittare som framför sina synpunkter i kommentarsfältet på programmets inlägg på Facebook.

Foto: TV4

Och tittaren får medhåll av många andra som nu skriver in till programredaktionen för att klaga.

”Även om jag själv är sierska så anser jag inte att det hör hemma i ett familjeprogram. Vi väljer alla var och en för oss och våra barn, men att tv väljer att ta med detta i ett familjeunderhållningsprogram känns absurt”, skriver en annan tittare.

”Så oseriöst av ett annars så bra program!”, skriver en annan.

”Jag är chockad”

Andra tittare tycker att det annorlunda draget var lite spännande – medan andra uppger att de är chockade över tilltaget.

Lotta Engberg bestämmer inte över gästerna i programmet, skriver Bingolotto. Foto :TV4

”Jag trodde inte Bingolotto höll på med ockultism. Jag trodde i min livligaste fantasi att ni var neutrala. Är det ett familje program, eller ett upplysnings program för siare, så dom kan få fler kunder. Jag är chockad. Jag kommer skriva till TV4”, skriver en tittare.

Samtidigt har Bingolotto-produktionen själva nu valt att gå in och bemöta delar av kritiken. De menar att det inte är Lotta Engberg som bestämmer vilka som gästar showen.

”Lotta bestämmer inte över våra gäster utan hon leder enbart programmet! Vi tar era synpunkter med oss för vidare utveckling och framtida gäster”, skriver Bingolotto i ett svar på Facebook-sidan.

https://www.facebook.com/bingolotto/photos/a.149219517103/10158524631767104/

Vad tycker du om Bingolottos tilltag? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.