Foto: TV4

Tuffa kritiken mot Bingolotto – efter speciella tilltaget i programmet: ”Det räcker”

Bingolottos programledare har hyllats av tittarna under sommaren.
Men nu möts programmet även av kritik – för ett speciellt tilltag i innehållet.

Sommarvarianten av ”Bingolotto” direktsänds på söndagarna under hela sommaren.

Precis som förra året leds Bingolottos sommarkvällar av programledarduon Agneta Sjödin och Arvingarna-sångaren Casper Janebrink.

Under åtta sommarkvällar i rad får Sjödin och Janebrink sällskap av många folkkära kändis som tillsammans håller tv-tittarna sällskap, direkt från Askims camping på västkusten.

Casper Janebrink. Foto: TV4

Till skillnad från det sedvanliga Bingolotto filmas alltså sommarprogrammet inte inne en studio, utan i stället i en somrig utomhusmiljö i Göteborgs skärgård. 

Premiären för Bingolottos sommarkvällar var på söndagen den 3 juli klockan 19.30, och därefter kommer programmet fortsätta sändas under totalt åtta söndagar i rad. Programmet sänds på TV4 och kanalen utlovar en “strålande Bingosommar”.

LÄS MER: Alla gäster i Bingolottos sommarkvällar 2022

Nöjeslivet har tidigare rapporterat om tv-tittarnas hyllningar till programledarduon Sjödin-Janebrink som fått ta emot lovord för sina insatser i rutan under sommaren.

LÄS MER: Tittarnas starka reaktioner efter Bingolotto – orden om Casper Janebrink och Agneta Sjödin: ”Ni är…”

Samtidigt möter programmet också kritik – och det handlar om ett särskilt inslag i Bingolottos sommarkvällar.

Kritiken mot Bingolotto – så svarar programmet

Bingolottos sommarkväll med programledarna Casper Janebrink och Agneta Sjödin. Foto: TV4
Bingolottos sommarkväll med programledarna Casper Janebrink och Agneta Sjödin. Foto: TV4

På Bingolottos sidor på Facebook och Instagram bjuds tittarna varje vecka in till att diskutera programmet och dess innehåll. På senare tid har flera tittare kritiserat bingoprogrammet för en speciell del av innehållet.

Flera gånger har olika typer av recept och mat visats upp i programmet under sommaren – men detta har inte fallit alla tittare i smaken.

– Men varför skall det lagas mat i Bingolotto? Tycker vi har tillräckligt med ”matprogram”! skriver en kritisk tittare i en kommentar på Bingolottos Instagram-sida.

– Har bingolotto blivit ett matlagningsprogram? Det räcker! Lägg ned, skriver ytterligare en tittare i en kommentar på programmets Facebook-sida.

Där har Bingolottos produktion själva valt att svara på kritiken.

– Matlagning är ju alltid trevligt!

– Vi har blandad underhållning och i kvällens program var matlagning med, skriver Bingolotto i en kommentar till de kritiska synpunkterna.

Vad tycker du om Bingolottos sommarkvällar och denna kritik? Skriv gärna en kommentar!