Bonde-Mickes intima dilemma på gården – därför får han ångest inför finalen : ”Omöjligt att inte…”

Det närmar sig ett slutgiltigt val för årets bönder i ”Bonde söker fru”. En som verkligen har stora bekymmer att välja vem han vill dela sin framtid med är Michael Klingstedt, 57.

I onsdagens avsnitt berättar han om sin beslutsångest. Efter sin dejt med Mariette säger han:

– Det är omöjligt att inte tänka på en tjej till.  Och det känns jättekonstigt.

Det är inte lätt att vara bonde och söka kärleken på svensk tv. En som vet det är strutsbonden Michael ”Micke” Klingstedt, 57, från Falköping.

Han blev änkling tidigt i livet. Frun Ann var bara 26 år när hon gick bort plötsligt på grund av ett hjärtfel för 27 år sedan.

Läs mer: Bonde-Mimmi slår tillbaka – därför försvarar hon Erik efter svartsjukan på gården: ”Orättvist”

Paret hade då två små döttrar.

– En ådra till hjärtat var för trång vilket gjorde att hjärtat fick lite för lite syre hela tiden. Sen med graviditet och sånt så blir det lite ansträngt och det var det som var droppen som gjorde att det slog ut alltihop, har han berättat för Aftonbladet.

Bonde-Micke
Bonde-Micke. Foto: TV4

– Första tiden var det bara ta hand om barnen och se till att de mådde bra efter omständigheterna. Någon tanke på att hitta någon ny livskamrat tog rätt många år innan jag ens orkade tänka på det, fortsatte han.

Har svårt att välja

Eftersom han inte dejtat så mycket de senaste åren har han saknat kärleken i livet väldigt mycket. Det är därför viktigt att hans val blir rätt.

Han har nu bara två kvinnor kvar på sin gård och finalveckan närmar sig.

I onsdagens avsnitt av ”Bonde söker fru” går han på dejt med brevskrivaren Mariette, medan Jenny får vara kvar hemma i hans hus.

Det är uppenbart att han inte kan sluta tänka på Jenny, trots att han har en trevlig dejt med Mariette. Bland annat prickskjuter de, någonting han vet att hon gillar. Hon avslöjar också att hon hade med sig fyra luftgevär till Mickes gård ifall hon skulle få det tråkigt någon gång.

– Självklart planerar jag en dejt där hon är i centrum. Så hon får glänsa över den här aktiviteten, säger han i programmet.

Micke och Mariette, Bonde söker fru
Micke och Mariette bjöd på en liten kyss i avsnittet. Foto: TV4

Mariette lär Micke hur han ska tänka när han håller i geväret och hon verkar vara en bra lärare. Däremot går det inte så bra själv.

– Det är nog alla spänningar, säger hon.

”Det känns jättekonstigt”

Micke ger henne en kram för att hon ska slappna av.

– Du kanske är mer nervös än vad jag är, säger han.

Strutsbonden har tidigare skickat hem både Helena och Kari från sin gård. Han verkar inte ångra sina beslut – däremot har han så ofantligt svårt att välja mellan Mariette och Jenny.

Det blir ett svårt val rent känslomässigt för honom.

– Att tänka på en framtid med Mariette på gården, det gör mig lugn. Jag försöker att absolut bara tänka på henne, men till hundra procent går det inte. Det är omöjligt att inte tänka på en tjej till. Och det känns jättekonstigt, säger han.

Vi får se vad som händer framöver i programmet. Det börjar bli riktigt spännande nu i alla fall.

Vem kommer Micke att välja? Mariette eller Jenny?

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev