Foto: Mats Axby/FLX/SVT

Christer Lindarws oväntade succé – med Marianne Mörck: ”Underbara stjärnor”

Här gör Christer Lindarw debut i SVT:s dramasuccé – vid Marianne Mörcks sida.
Efter premiären hyllas den folkkäre artisten av tittarna.

Folkkäre artisten Christer Lindarw, 68, befinner sig verkligen i rampljuset.

Nyligen fick han ta emot hederspris på ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset” i Kanal 5. Han har hyllats av popstjärnan Linnea Henriksson, stal showen på röda mattan under Bondpremiären med sin iögonfallande kavaj – och inte minst, är aktuell som producent för After Darks comeback-show i Stockholm. Nya ”Club After Dark” slår upp portarna på Vasateatern i Stockholm 4 februari – fyra år efter Lindarws avskedsturné med dragshowgruppen.

– Det här är en grej för att försöka föra After Darks tradition vidare. Jag avrundade där 2018 med den här ”This is it”-showen på Oscarsteatern. Sen har jag suttit hemma och tyckt att ja, det är skönt att vara ledig, kunna resa och vara lite halvpensionär. Men sen kom coronan och då satt man bara och hade tråkigt, sade Christer Lindarw i TV4:s Nyhetsmorgon och fortsatte:

– Sen kände jag att, nu om någon gång vill väl folk ha glitter och glamour och hela det här spektakulära. Folk kanske inte vågar resa så mycket nu. Då kan de komma till oss, för det kommer bli som Paris eller New York.

Nu gör Lindarw debut i en av landets mest omtyckta och prisade dramaserier de senaste åren. I premiären av den nya säsongen av SVT:s ”Bonusfamiljen” ses han vid skådespelaren Marianne Mörcks sida.

Marianne Mörck och Christer Lindarw i nya säsongen av ”Bonusfamiljen”. Foto: Mats Axby/FLX/SVT

Lindarw spelar rollfiguren Danny som är kompis med Mörcks karaktär Bigge. Bland annat får tittarna se när de plockar med sherry-glas i köket.

”Danny blev dumpad på Mallorca och har flyttat hem och in till bästisen Bigge som erbjudit honom ett rum. En som inte direkt jublar över att den tidigare kollegan har parkerat sig hos morsan är Martin, som kämpar i motvind med att få sin relation med Sima att fungera”, skriver SVT om Lindarws roll.

Han har själv uppmärksammat detta genom att lägga ut en bild från serien på sin Instagram.

”Jag är med från första avsnittet. Med barnvagn och allt, haha”, skriver Lindarw på Instagram där hyllningarna sedan premiäravsnittet i måndags kommit in via kommentarsfältet.

Flera artistkollegor såsom Pernilla Wahlgren och Eva Dahlgren skickar sitt stöd till Christer i kommentarsfältet.

”Bästa serien”, skriver ”Behöver inte dig idag”-sångerskan Clara Klingenström i en kommentar till inlägget.

Ann-Louise Hanson skriver att hon ”sitter bänkad” framför serien.

”Underbara stjärnor ni är Marianne och Christer”, skriver en annan av följarna i en kommentar på Lindarws Instagram.

Foto: SVT

Vad tycker du om ”Bonusfamiljen” med Christer Lindarw och Marianne Mörck? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!