Då gör Peter Harryson comeback i tv-rutan

Peter Harryson har lyst med sin frånvaro i rutan sedan han lämnade ”Så ska det låta”.

Men nu är han snart tillbaka.

I februari gör han tv-comeback i dramaserien ”Bröllop, begravning och dop”.

I åtta framgångsrika år ledde Peter Harryson SVT:s klassiker ”Så ska det låta”. Men så i samband med att man skulle göra om programmets format kom beskedet att Harryson slutar. Sen dess har han synts allt mindre i rutan. I stället har den folkkäre Peter Harryson synts på teaterscenen.

Vi är nog många som saknat Harryson, men så förra året kom glädjebeskedet att Peter Harryson gör comeback. Han har nämligen en roll i Colin Nutleys nya dramaserie ”Bröllop, begravning och dop”.

FOTO: TV4

Nu avslöjar TV4 premiärdatumet. Och det är den 7 februari som gäller.

Serien kretsar kring två familjer vars vägar korsas när Meja, spelad av Molly Nutley, och Sunny (Angelika Prick) väljer att gifta sig. Det är en gedigen skådespelarensemble TV4 kan presentera, däribland Helena Bergström, Maria Lundqvist, Marie Göranzon , Jan Malmsjö och ”Stjärnorna på slottet”-aktuelle Alexander Karim.

Peter Harryson om livet efter pensionen

Den tidigare ”Så ska det låta”-profilen är i dag pensionär, men han lever trots allt fortfarande ett aktivt liv. Han har fortsatt underhålla svenskarna, om än på en mindre nivå, genom att medverka på olika seniorevent.

– Jag sjunger svenska visor av Evert Taube, Olle Adolphson och Ruben Nilsson. Sedan berättar jag också lite anekdoter, säger Peter Harryson till Expressen.

– Det är vansinnigt skojigt faktiskt. Det är fantastisk publik också, människor i min ålder. Vi är ju uppvuxna med visor. Vi vet vad det handlar om och vad det är, så det är väldigt tacksam publik att jobba för.

Den första av totalt fyra delar har exklusiv premiär den 7 februari på Cmore. Serien sänds sedan på TV4 med start den 20 februari, klockan 21:00.

Har du också saknat Peter Harryson? 

Skicka dina lyckönskningar till Peter genom att dela och kommentera.