Därför byts Pernilla Wahlgren ut i ”Masked singer” – David Hellenius väljer ersättare: ”Jag har valt…”

Det är ingen Pernilla Wahlgren vid panelbordet i kvällens ”Masked singer”. I stället har programledaren David Hellenius bjudit in en särskild gäst.

– Jag har valt i kväll vem som kommer sitta på Pernillas stol, säger han i ett klipp på Instagram.

Fjärde säsongens fjärde avsnitt av ”Masked singer” – då saknas Pernilla Wahlgren, 56, i juryn. För andra gången i år är artisten och ”Allsång på Skansen”-ledaren borta.

Felix Herngren Nour El-Refai och Måns Zelmerlöw är däremot med i vanlig ordning.

Pernilla Wahlgren är den i panelen som rent historiskt har gissat rätt på flest deltagare (som gömmer sig under sina masker), men denna vecka kommer hon inte ha möjligheten att bättra på sin skörd.

Detta eftersom hon – liksom för två veckor sedan då Henrik Schyffert ersatte henne – saknas på grund av en schemakrock.

”Jag har valt i kväll”

När programmet spelades in var hon iväg och spelade sin egen föreställning ”Pernilla Wahlgrens Happy Ending – den första avskedsturnén”.

– Vi spelar i Stockholm i två månader, och sen i Göteborg i en månad och sen åker vi ut på turné. Vi har sålt över 80 000 biljetter så vi kommer vara ute på turné. Jag är jätteglad för det. Otroligt kul att vi lyckats få till en tredje show som folk faktiskt skriker av skratt åt, har hon tidigare sagt till Nöjeslivet.

”Masked singer”-gänget med Felix Herngren, Pernilla Wahlgren,David Hellenius, Nour El-Refai och Måns Zelmerlöw. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Den här gången när Pernilla tvingas lämna så är det faktiskt inte någon av de andra jurymedlemmarna som får välja ersättare. Förra gången hon fattades valde Nour sin kärlek Henrik Schyffert – men nu är det faktiskt programledaren David Hellenius som bjudit in en hittills helt okänd gäst.

– Jag har valt i kväll vem som kommer sitta på Pernillas stol, säger David Hellenius i ett Instagram-klipp.

– Jag är inte helt nöjd, det är jag inte, säger Måns då.

Försöker hitta ersättaren

Baserat på trailern som finns på sociala medier-plattformen tycker de andra att det är lite jobbigt med en ny panelmedlem.

I slutet av förra avsnittet försökte de även att ta reda på vem det skulle vara. Men det gick inte så bra.

– Jag måste få reda på vem som hoppar in i stället för mig i panelen, sa Pernilla då.

– Jag kommer inte säga vem det är. Men ni kan få några ledtrådar, sa David och visade upp ett par saker:

– Ett par röda lackbyxor, en norsk flagga, en häst och en glassko. Lycka till! Då får ni gissa!

TV4 har inte avslöjat vem som vikarierar i programmet denna fredag, men baserat på Davids ledtrådar ligger Kristin Kaspersen eller Jessica Almenäs bra till.

Finns två huvudmisstänkta

Båda har har en koppling till ”Let’s dance” (glasskon) då Kristin vunnit och varit programledare och Jessica har lett programmet länge. Dessutom har både en norsk koppling i och med att Kristins pappa är norrman medan Jessica har barn med en norrman.

STOCKHOLM 2022-03-23 Kristin Kaspersen är tillsammans med sina systrar Monica Svensson och Malin Berghagen aktuell med en bok om sin mamma Lill-Babs. " Vår mamma Lill-Babs" Foto: Stina Stjernkvist / SvD / TT
Kan det vara Kristin Kaspersen som är gästdomare i kvällens ”Masked singer”? Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT
Jessica Almenäs är också en huvudmisstänkt till att vara med. Foto: Henrik Montgomery/TT

Dessutom har Jessica varit travprogramledare på TV4 och Kanal 75. Kristin har även lett Hästgalan ihop med travprofilen Per Skoglund.

David Hellenius har dessutom jobbat nära båda kvinnorna. Han och Jessica ledde som sagt ”Let’s dance” ihop i åtta år. David och Kristin har jobbat ihop med Humorgalan.

Det blir så spännande att se vem som tar Pernillas plats i kväll. Jag kommer att sitta bänkad framför ”Masked singer” för att få svaret.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev