Därför ersätter han Tilde de Paula – i TV4:s program

Tilde de Paula har styrt populära ”Hela Sverige bakar” med den äran i sex raka säsonger. Men till kommande säsong blåser förändringens vindar i TV4-produktionen.

Detta då Tilde de Paula lämnar sin programledarroll – och ersätts av duon Johan Östling och Tina Nordström.

Nu avslöjar Johan Östling varför han tog sig an utmaningen att ersätta Tilde i programmet.

https://www.instagram.com/p/Ba4g-PwFYml/?hl=sv&taken-by=helasverigebakar

”Hela Sverige bakar” har varit en succé ända sedan starten 2012. Programmet vann bland annat Kristallen 2015 för bästa dokusåpa, och var nominerade till samma pris 2013 och 2014.

Men i början av sommaren meddelade TV4 att den duktiga programledaren Tilde de Paula inte längre skulle leda programmet. Detta för Tildes egen skull, då hon hade fullt upp med andra åtaganden.

– Tilde har byggt ”Hela Sverige bakar” till den stora succé som det är i dag och vi är mycket tacksamma över det. Men hennes tunga arbetsbelastning med ”Nyhetsmorgon”, ”Let’s Dance” och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i det pusslet, sa Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4, då i ett pressmeddelande.

tilde de paula, hela sverige bakar
Bildkälla: Youtube/Berg & Meltzer

Istället avslöjade TV4 i samma veva att skådespelaren Johan Östling och tv-kocken Tina Nordström skulle ta över stafettpinnen som programledare. Och i en intervju med Hänt avslöjar nu Johan Östling, känd från filmer som ”Smala Sussie” och tv-serier som ”Ack Värmland du sköna”, varför han tackade ja till uppdraget.

– Programmet är jättefint, det har jag alltid tyckt. Pastellfärgad glädje, sommar-Sverige, positivitet, säger Johan Östling till Hänt.

Programledarjobbet är Johan Östlings allra första. Men med den rutinerade tv-kocken Tina Nordström vid sin sida, kunde det inte gå bättre. Östling berättar att han är riktigt nöjd med kemin som snabbt uppstod mellan honom och Tina.

– Det var någon som hade lite koll på det, att vi skulle klicka. Och det blev verkligen så, som en syskonrelation kan man säga. Vi hade kul varje dag! säger Johan Östling till Hänt.

https://www.instagram.com/p/BjwW2H7Ap6V/?hl=sv&taken-by=helasverigebakar

Östling är inte helt okänd för konceptet sedan tidigare. Förra året medverkade han själv i spinoff-serien ”Hela kändis-Sverige bakar” – och vann hela säsongen. Detta efter en rafflande final mot musikproducenten Anders Bagge.

Men i sin nya roll får han, istället för att baka, provsmaka på deltagarnas rätter. Och nu när säsongen är färdiginspelad, längtar han bara efter mer!

– Jag har nog fått mersmak kan man säga, jag har inga problem att smaka på godsaker. Det var bara att gå all in. Men nu längtar jag tillbaka till tältet på ett vis. Det var väldigt härligt, säger Johan Östling till Hänt.

Dela om du också tror att Johan och Tina kommer sköta programledarrollen galant i nästa säsong av ”Hela Sverige bakar!”