Därför försvinner ”Bättre sent än aldrig” – nu tar gubbgänget avsked i tablån med en sista resa

Thomas Ravelli, Claes Malmberg, Harald Treutiger, Kjell Bergqvist och Peter Magnusson har varit ute på en hejdundrande resa tillsammans. Som tur är har allting dokumenterats och visats upp på bästa sändningstid.

Men nu är det slut med det. ”Bättre sent än aldrig” skrivs ut ur tablån hos Kanal 5 – och framtiden för gubbarna är oviss.

Folk verkar inte få nog av gubbgänget bestående av Thomas Ravelli, 64, Claes Malmberg, 62, Harald Treutiger, 67, Kjell Bergqvist, 70, och Peter Magnusson, 48. Under hösten har de underhållit oss svenskar i det fantastiska reseprogrammet ”Bättre sent än aldrig”.

Det kan beskrivas som en ”feel good”-satsning blandat med spännande resmål, knasiga anekdoter och humoristiska män som inte räds att bjuda på sig själva.

Läs mer: Starka reaktioner efter Claes Malmbergs beteende – när Peter Magnusson försöker sig på det omöjliga

Under säsongen har de bland annat besökt Marocka, Italien, England, Skottland och Spanien – under onsdagen sänds det sista avsnittet på Kanal 5. Man kan säga att gubbarna gör säsongens sista resa.

Bättre sent än aldrig med Thomas Ravelli, Claes Malmberg, Harald Treutiger, Kjell Bergqvist och Peter Magnusson
Bättre sent än aldrig med Thomas Ravelli, Kjell Bergqvist, Claes Malmberg, Peter Magnusson och Harald Treutiger. Foto: Kanal 5/Discovery+

Samlas för en återträff

De ses på en återträff på Muskö i Stockholms södra skärgård. Där har produktionen hyrt ett hus dit de fem deltagarna åker för att summera sin härliga resa, grilla korv, bada jacuzzi, dricka öl och bara ha det allmänt gôtt.

I Discovery+:s avsnittsbeskrivning går det att läsa följande:

Fem månader har gått sen gubbarna var ute på sitt stora äventyr. Nu är det dags för en känsloladdad återträff hemma i Sverige”.

Tv-programmet har blivit en enorm tittarsuccé – någonting man absolut märkt av i Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook.

Där har folk skrivit vad de tycker om programmet och dess medverkande.

Det bästa programmet som jag njuter av. Härliga män som bjuder på sig själva. Äntligen har jag/vi skrattat och mått. Viktigt för hälsan”, skriver en person.

Som vanligt fick jag trivas och skratta när jag tittade på dessa härliga gubbar. Hoppas att de gör fler äventyr, som vi får vara delaktiga i”, skriver en annan.

Peter Magnusson och Kjell Bergqvist kramas
Peter Magnusson och Kjelle Bergqvist förenas i en kram i sista avsnittet av ”Bättre sent än aldrig”. Foto: Kanal 5/Discovery+

Ja det är verkligen ett mycket underhållande och trevligt program där de verkligen bjuder på sig själva!”, uttrycker en tredje person.

Underbart! Tänk vad de bjuder på sig själv. Ser gärna en fortsättning på deras resa genom världen”, kommenterar någon.

Kanal 5:s svar om programmets framtid

Hur det blir med en eventuell fortsättning är oklart. Eftersom veckans avsnitt är säsongens sista står det klart att ”Bättre sent än aldrig” försvinner från tv-tablån. Men vad händer sen då?

Kanal 5 har skickat ett kryptiskt svar på Nöjeslivets fråga om en potentiell fortsättning.

Precis som vanligt så kommunicerar vi eventuella nya säsonger av våra program när och om det skulle bli aktuellt”, skriver programmets pressansvarige Anders Kilander i ett mejl till Nöjeslivet.

Jag antar att vi är många som hoppas på en säsong 2 med detta härliga gäng. De har fått oss att gråta av skratt i omgångar. Vilka stjärnor ni är! Tack för underhållningen Thomas, Claes, Harald, Peter & Kjelle!

Vad säger ni om en eventuell fortsättning? Skriv en kommentar till artikeln på Facebook.