Foto: SVT

Därför stoppas Anne Lundberg av SVT – okända förbudet i Antikrundan: ”Får inte ske alls…”

En antikgräns som absolut inte får passeras.
Anne Lundberg och experterna i Antikrundan har ett särskilt förbud att förhålla sig till i SVT-programmet.
– Det får inte ske någon kommers alls, säger Lundberg i Söndag i P4.

Det har nästan blivit lika traditionstyngt som Melodifestivalen och Julvärden.

SVT:s långkörare Antikrundan som funnits i 35 år och nu går in på sin 36:e säsong i rutan.

I 23 av åren har Anne Lundberg varit programledare. Hon tror sig nu veta vad som lockar tittarna och besökarna år efter år.

– Det är ju den här drömmen om tipsvinsten som är själva grunden i ”Antikrundan”. Att det ska visa sig att något man har hemma som man kanske har ärvt och som man inte gillar eller något man köpt på loppis ska visa sig vara väldigt värdefullt. Det försöker vi fokusera på i programmet, säger Lundberg i Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg har synts i Antikrundan i massor av år. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT
Experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg har synts i Antikrundan i massor av år. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Antikrundan har kopplat ett tydligt grepp om tv-tittarna även denna vår.

Sedan Melodifestivalen gick i mål med sin final, har Antikrundan tagit över förstaplatsen på tv-toppen enligt MMS. Förra veckan hade programmet nästan 1,3 miljoner tittare – flest av alla i svensk tv.

Bakom succén existerar också ett dolt förbud – som programledaren Anne Lundberg och experterna måste förhålla sig till, uppger Nyheter24. Det är i en intervju med Farah Abadi i radions P4 som Lundberg får frågan om egna inköp relaterade till Antikrundan.

– Har du någon gång köpt något från någon som står i kön på Antikrundan?, säger Farah i ”Söndag i P4”.

Lundberg, som intervjuas av radioprofilen, svarar snabbt:

– Nej, det får vi inte, säger anne Lundberg.

Hon fortsätter:

– Nej, det får inte ske någon kommers alls. Och det är också väldigt noggrant med experterna också. De representerar ju faktiskt bara oss när dom är ute. De representerar ju inte den auktionsfirma dom säljer för eller den antikhandel dom driver eller så. Så det sker ingen kommers alls. Men jag har ju sett en massa coola, snygga lampor från 60-talet som jag sen har gått ut på Facebook Marketplace eller Blocket eller nån sån där och letat upp och köpt, berättar Anne Lundberg.

Hit kommer Antikrundan för inspelningar i sommar

Redan nu står det klart att Antikrundan återvänder till rutan nästa år.

Nyligen gick SVT ut och presenterade sommarens inspelningsplatser, som är Falsterbo, Halmstad, Norrköping, Örebro, Uppsala och Kiruna.

– Vi är väldigt nöjda med årets inspelningsplatser. De har alla en speciell karaktär och ligger bra till för alla som vill komma och besöka oss. Det känns extra roligt att åka till vackra Falsterbo som aldrig tidigare fått något besök, likaså är det spännande att få återkomma till Kiruna och få spela in i deras nya stadshus. Men personligen ska det nog bli roligast att återkomma till Örebro som är staden där jag själv växte upp, säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan, i ett uttalande.

Vad tycker du om Antikrundan? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev