Janne Danielsson/SVT

Därför vägrar Katarina Sandström prata om privatlivet – sanningen bakom beslutet

Katarina Sandström har synts till i TV-rutan under många år och numera är hon ett välkänt ansikte för svenska folket.

Men trots att hon är ett både omtyckt och uppskattat nyhetsankare så har hon valt att hålla stora delar av livet väldigt privat.

Här är anledningen bakom profilens beslut.

Idag är Katarina Sandström en självklar del av SVT och Rapport.

Hon föddes i Etiopien men växte upp i Tavelsjö, Västerbotten.

Nu har det blivit dags för profilen att fylla 50 år och under en stor del av sitt vuxna liv har hon stått framför kameran som nyhetsankare.

Katarina Sandström
Katarina Sandström. Foto: Janne Danielsson /SVT

Redan i början av 2000-talet klev hon in i SVT och idag är hon en både erfaren och uppskattad del av kanalen.

Men även om hon på många sätt är en offentlig person så har Katarina varit väldigt mån om att inte hela med sig av för mycket.

Hon väljer helt enkelt att hålla det som sker i privatlivet för sig själv.

Därför vill inte Katarina Sandström prata om sitt privatliv

Till skillnad från många andra stora TV-profiler delar hon till exempel inte med sig av offentliga inlägg på sociala medier.

Hon har också valt bort att göra personliga intervjuer.

2009 berättade hon för SvD att detta beror på att hon tycker det är viktigt att ha en distans mellan privatliv och arbetsliv. Hon vill att tittarna ska behålla fokus på de nyheter som hon förmedlar, och inte vem hon är som person.

–Jag beskrivs ofta som en person med hög integritet. Att jag inte vänder ut och in på mitt privata liv är bra för min yrkesroll. Då folk tittar på nyheterna ska inte jag vara i fokus, utan nyheterna. Det här är mitt sätt att ta hand om mig själv, berättade hon för tidningen då.

”Hade lika gärna kunnat bli jurist”

En av de mest privata saker som Katarina delat med sig av, som är en stor del av hennes liv separat från karriären, är hennes kristna tro.

– Ska man förstå mig måste man veta att min tro är en viktig del av mig. Jag är uppvuxen med aftonbön och tron påverkar mig på många sätt, den gör mig trygg som person. Jag går i kyrkan så ofta jag kan, men det har blivit i olika församlingar sedan jag flyttade till Stockholm, har hon sagt till Aftonbladet.

I samma veva berättade hon att hon som liten faktiskt ville bli präst, eller jurist.

– När jag var riktigt liten ja. Men sedan var det juridik jag var inne på. Vi pratade alltid samhällsfrågor hemma. Rätt och fel, moral – jag har alltid haft ett intresse för det. Jag gjorde praktik på hovrätten i gymnasiet. Jag hade lika gärna kunnat bli jurist.

Den 20 mars firar Katarina sin 50-årsdag! Vi säger stort grattis på bemärkelsedagen och önskar profilen en härlig dag!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev