Därför valde Hanna att lämna Robinson egentligen – sanningen bakom beslutet

Det har varit flera dramatiska dagar för gänget i realityserien Robinson.

I måndagens avsnitt så valde deltagaren Hanna Danemyr att lämna programmet – men anledningen bakom var inte särskilt tydlig för oss tittare.

Det var i slutet av förra sommaren och en bit in på hösten som Robinson spelades in på Filippinerna.

När vi tittare nu får följa deras äventyr så är deltagarna nu inne på sin tredje vecka ungefär. Och det märks att livet på stränderna börjar att slita på dem.

Hungern har definitivt gjort sig påmind bland deltagarna och flera av dem har gått i tankar på att åka hem. Bland annat har de nya gränsländarna Charlotta och Fredrik uttryckt att de längtar hem och funderar på att lämna.

Därför lämnade Hanna Robinson

En annan som valde att lämna Robinson är Hanna Danemyr, 45, från Lag nord. Men det var inte helt tydligt för oss tittare vad anledningen till det var. Nu berättar hon för tidningen Hänt vad det var som ledde till att hon hoppade av tävlingen.

Det visar sig att produktionen klippt bort mängder av material där Hanna berättar hur hon mådde.

– Vi hade ju en sjuksköterska som kom till vårt läger varje morgon och kväll och kollade till oss. Hon sa hela tiden att jag hade alldeles för lågt blodtryck och pulsen är för låg, jag hade ju skrämmande låga värden. Så då får man ju väga för och emot och det är såhär ”är det värt att riskera livet för ett äventyr?” och så till slut landade jag i ”nej men det är det ju inte”, säger Hanna till Hänt.

Hälsoproblemen började redan första veckan för Hanna. Hon hade nämligen inför Robinson haft en speciell strategi för att lyckas i tävlingen.

– Alltså egentligen så började det ju redan vecka ett. För min uppladdning inför Robinson var ju att öva på att vara hungrig. Så jag hade ju inte ätit någonting, det var en väldigt dålig strategi. Så jag gick ju in redan på minus i energi-nivå och första veckan undrade ju min kropp vad jag gör och varför jag inte äter någonting, säger Hanna till Hänt.

Hanna Robinson
Foto: TV4

Varit nedbruten fram tills i dag

Hanna vaknade upp med dropp i båda armarna och det var nära att hon fick åka till sjukhus. Det är därför inte så underligt att hon tog beslutet att lämna i måndagens avsnitt.

Enligt Hanna så berättade hon om sitt hälsotillstånd för kameran, men av någon anledning så klipptes det bort.

Och fram tills nu, drygt ett halvår efter äventyret så har hon varit påverkad av svälten.

– Jag har varit nedbruten i kroppen fram tills nu. Det är först nu som jag börjat återhämta mig, berättar Hanna för Hänt.

Bra kämpat Hanna! Hoppas att du snart är helt återhämtad!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev