Erik Videgård brusar upp i direktsändning – Jenny Alversjös reaktion på kockens utspel: ”Hutlöst”

Den kända kocken och krögaren Erik Videgård är en återkommande gäst i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Under helgen gick han till attack under pågående direktsändning – programledaren Jenny Alversjö blev förvånad när han tog i så pass mycket som han gjorde.

Det är en man som de flesta av oss kommit att älska, mycket tack vare att han har så nära till sina känslor. Han har drivit flera kända krogar, skrivit mängder med kokböcker och framför allt har han synts flitigt i TV4 de senaste åren.

Tidigare har Erik Videgård, 63, hamnat i hetluften då han retat gallfeber på svenska folket med sina tips och tricks gällande olika tekniker och köksredskap.

Läs mer: Erik Videgårds beteende får tittarna att reagera – skäller ut svenskarna: ”Absolut inte!”

Bland annat har han sågat vitlökspressen och symboliskt slängt TV4:s exemplar i studiokökets soptunna. Han menar att om man pressar vitlöken så frigör man svavelämnen som inte alls är goda. Man ska riva vitlöken för att få fram rätt smak.

Erik Videgård
Foto: Youtube/ Nyhetsmorgon

Tittarna var inte riktigt benägna att hålla med honom – men de älskar ändå att han uttrycker sina starka åsikter. Det blir roligare att titta då.

Färdigmalet smakar mindre

Senast var det färdigmalen svartpeppar som han ifrågasatte å det grövsta. Han tycker att det är en produkt som ingen svensk bör ha hemma i kryddlådan.

– Okej? För att det inte smakar lika mycket?, frågade programledaren Jenny Alversjö honom.

– Alltså smakerna försvinner direkt!, svarade han.

– Det är ju DAMM. Det är damm. Det kan man inte använda till någonting egentligen, fortsatte Videgård och blåste bort den peppar som han hade med sig till studion.

Han rekommenderade alla att i stället köpa hem en riktig pepparkvarn. Det höll faktiskt de flesta tv-tittarna med om.

Det har vi slutat med för länge sedan”, skrev någon på ”Nyhetsmorgons” Instagram.

Bara älskar dig och den kunskap du delar med dig av”, skrev en annan.

Jenny Alversjö och Erik Videgård har genom åren blivit goda vänner. Foto: Instagram

Kryddan är dyrare än guld

Nu har käre Erik Videgård varit i farten igen. När han lagade mat i ”Nyhetsmorgon” under helgen fick programledaren Jenny Alversjö en ordentlig chock när han lagade kokt kalv i dill.

Men det var inte rätten i sig som förvånade henne.

– Jag älskar det hör mötet mellan dill och ättikssyran i kombination med supermör kalv som jag gjort på kalvlägg, säger Erik Videgård i studion.

Men det är inte bara dill som ska ner i grytan. Han vill även ha i dragon i såsen.

När han kom hem från mataffären insåg han att han nästan blivit rånad. Den färska dragonen som han hade köpt kostade honom 36 kronor, fast det bara handlade om ett par gram.

– Så gick jag hem, tänkte: ”Men vänta nu”, och undrade hur mycket jag egentligen kunde använda. Ett kilopris på 8000 kronor. Detta tycker jag man kan såga rätt rejält faktiskt. Va va!?, säger Erik Videgård riktigt upprört.

Då blir kollegan Alversjö riktigt förvånad.

– Nej, det är helt hutlöst!, får hon fram.

Fina Erik, du är både en exceptionell underhållare och matlagare. Vi älskar att se dig i ”Nyhetsmorgon”.