Farmen-Per rycker ut till Anna Brolins försvar – stödet efter mobbningskritiken: ”Inte hennes roll”

Under ”Farmen”-säsongen har programledaren Anna Brolin fått en hel del kritik från tittarhåll. Hon har sågats för att hon inte gått emellan och satt ner foten tillräckligt när det förekommit vuxenmobbning på gården.

Per tycker däremot att Anna har gjort det bra.

– Hon är ett proffs, ett verkligt proffs på det här, säger han till Nöjeslivet.

”Farmen”-säsongen 2024 börjar lida mot sitt slut och på söndag avgörs finalen. Just nu har Tim, Fredrik, Cornelia och Levin chansen att kamma hem den ärofyllda titeln samt de 500 000 kronorna som ligger i potten.

Årets stora tittarfavorit, Per, har däremot fått lov att packa sina väskor. Han åkte ut i tvekampen mot Tim och föll därmed på målsnöret.

Läs mer: Farmen-Pers brutalt ärliga ord om Fredrik – därför vägrar han försonas: ”Sänkt mig ordentligt”

I en intervju med Nöjeslivet spekulerar 57-åringen från Tungelsta om varför han själv blev så omåttligt populär bland tv-tittarna.

Per Renström Farmen
Per Renström i ”Farmen”. Foto: TV4

– Jag har märkt det. Man har blivit lite mer omtyckt än man trodde. Jag har faktiskt ingen aning vad det beror på. Jag gick in med att jag skulle vara mig själv, det kanske är det som folk gillar. De kanske ser sig själva i mig, säger han.

Många andra deltagare har valt att ”spela spelet” lite mer än Per. De har inte dragit sig för att ljuga, luras och pakta. Det är givetvis någonting man får räkna med i ”Farmen”, det hör till.

Men Per har onekligen varit en av de mer ärliga deltagarna. Han tror att folk har lättare att ta till sig den typen av personer.

– Det kan ju vara det att man är den som är mest ”vanilj” av allihopa, säger han.

Kritiken mot Anna Brolin

Det är inte bara deltagare som Jennifer, Tim och Fredrik som fått kritik av tittarna i år. Även programledaren Anna Brolin har fått sig ett par kängor.

Framför allt var det tidigt i säsongen som det pratades en hel del om att det förekom mycket mobbning på gården. Jennifer, Cornelia och Ronja tjafsade mycket och Anna Brolin fick kritik för att hon inte tydligt tog avstånd från det som hände där inne.

Många tyckte att hon hade en för passiv roll och att hon i stället borde ha pekat med hela handen och kanske till och med bestraffat de som inte kunde sköta sig.

Anna Brolin på Farmen
Anna Brolin i ”Farmen”. Foto: TV4

Per tycker däremot att hon skötte sitt jobb med bravur. Han är nöjd med Annas insats under sommarens inspelning.

– Jag gillar henne. Hon kom två-tre dagar i veckan. Hon är ett proffs, ett verkligt proffs på det här. Den kontakten man fick med henne var bara professionellt beteende från hennes sida. Det är samma sak med Wincent. Han är också en riktigt trevlig människa, säger han.

Har ni någon kontakt nu?

– Nej, nej.

”Hon gjorde sitt jobb”

Per håller inte med i kritiken mot Anna om att hon ska ha varit för passiv i sin hantering av mobbningen i ”Farmen”.

– Jag ser inte det riktigt som hennes roll, men hon pratade mycket om det när vi hade de här första- och andrakämpevalen att det är viktigt med respekt. Jag tyckte att hon gjorde sitt jobb. Egentligen ska man väl inte behöva prata med vuxna människor om mobbning och sånt där. Det tycker jag att man ska förstå själv, säger han.

Fint att du rycker ut till Annas försvar, Per. Hon har gjort ett gott arbete det här året.

Tack för en härlig ”Farmen”-säsong alla inblandade.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev