Foto: Kanal 5

Fionas kris med 40 år äldre kärleken Lars – rasar mot beteendet: ”Han låter mig inte…”

Lars och Fiona i ”Älskar, älskar inte” drömmer om familjeliv ihop.
Men samtidigt prövas relationen ordentligt – efter en incident.
– Det var fruktansvärt för mig, säger hon i Kanal 5.

Kanal 5:s kärleks-reality ”Älskar, älskar inte” fortsätter med ett nytt avsnitt på torsdagskvällen.

Inför årets säsong klev rutinerade och folkkära profilen Agneta Sjödin in i rollen som programledare i serien där tittarna får följa svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land.

– Jag tycker att de är otroligt modiga. De satsar verkligen, och reser till ett annat land. Det är inte bara att träffa någon i samma stad. Det är en annan kultur, språk, hur man ser på relationer och kärlek. Det kan vara så mycket som ska funka. Jag tycker de är otroligt modiga måste jag säga. De lever verkligen livet fullt ut. Att det får bära eller brista. Ibland bär det och ibland brister det. Det är häftigt, säger Agneta Sjödin till Nöjeslivet.

Enligt Sjödin är respekt nyckeln för produktionen.

– Jag tycker det är väldigt fina energier för redan innan jag var med, i de tre första säsongerna kände jag att de har en väldig respekt för deltagarna. Jag känner inte att det är någon form av förnedrings-tv, vilket jag inte är ett fan av. Utan det känns som det är respekt, och man lyfter fram deras personlighet på ett fint sätt, säger Agneta Sjödin.

I torsdagens avsnitt får tittarna bland annat följa Lars, som funnit kärleken i den 40 år yngre sömmerskan Fiona från Uganda. Paret medverkade även i den förra säsongen, och efter att ha tillbringat flera månader ihop i Fionas hemland, har de nu kommit hem till Lars i Sverige.

Utmanande situationer för Lars och 40 år yngre kärleken Fiona

Då uppstår flera nya, och ibland utmanande situationer för paret som drömmer om barn ihop.

Det blir märkbart i programmet. Bland annat i tvättstugan uppstår en ny situation för Fiona, som berättar att hon annars är van vid att tvätta sina kläder för hand.

– Jag tror hon har känslan av att hon är lite osäker på allting, säger Lars.

Men Fiona menar å sin sida att hon saknar att få göra saker och ting på sitt eget sätt.

– Han är bra på att förklara för mig men han gör det mesta själv. Jag tycker att det är lite utmanande för det var en gång när jag frågade honom: ”ska jag städa på det viset vi städar hemma?” Med en hink, säger Fiona i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Kanal 5

Fiona förklarar för Lars att hon föredrar att städa på sitt eget vis, eftersom hon menar att det går snabbare och är lättare för henne. Men enligt Fiona, så låter Lars inte henne gör på sitt vis.

Lars har en annan bild av det hela, och menar att de behöver kommunicera bättre.

– Det har väl varit så några gånger, efter frukosten har vi satt oss ner. Sen plötsligt sätter jag igång dammsugaren och börjar dammsuga. Det kanske hon har upplevt som att, det kunde hon ha gjort. Men hon säger ju ingenting, säger han.

”Det var fruktansvärt för mig”

Till slut tappar Fiona fattningen, när hon skäller ut Lars framför hans bonusdotter som är med i ett videosamtal.

– Jag tog en hink och började moppa. ”Nej! Du måste stoppa den i hinken!”, säger Fiona.

Lars nekar till att ha sagt så, men Fiona står på sig.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Kanal 5

– Jo. Det gjorde du första dagen. Det var fruktansvärt för mig. Lars var i mitt huvud. Det kändes som jag skulle explodera. Jag kände att, kanske ska jag ta en buss och åka tillbaka till Uganda. För Lars var väldigt annorlunda från våra fyra månader i Uganda. 

Fiona beskriver en känsla av att behöva gå på tårna.

Talar ut tillsammans för att lösa situationen: ”Kommer alltid älska dig”

Lars fortsätter att poängtera att de båda behöver bli bättre på att prata med varandra, för att lösa saker och ting.

– Jag har inte haft någon känsla av att hon upplevt något negativt. I så fall tycker jag det är lite fel av henne att inte ta upp det med mig med en gång, säger han i programmet.

Lite senare i programmet talar de båda ut om det hela, och Lars berättar att han vill försöka ändra sig så att Fiona känner sig mer bekväm.

Det gör Fiona glad.

– Mitt klagande betyder att jag älskar dig så djupt. Och jag kommer alltid älska dig, Lars, säger Fiona innan de förenas i en kyss.

Foto: Kanal 5

”Älskar, älskar inte” sänds torsdag 21 mars klockan 21.00 i Kanal 5 och Discovery plus.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev