Kristian Luuks ärliga ord om relationen med Fredrik Lindström – så tycker de om varandra egentligen

Det är 15:e året som Kristian Luuk och Fredrik Lindström leder ”På spåret” ihop. Har de inte ledsnat på varandra vid det här laget?

– Gör man det här så tätt, år efter år, går man igenom varandras jobbigaste och gladaste stunder, säger Luuk till Expressen.

SVT:s ”På spåret” är ständigt ett av svenskarnas favoritprogram på tv. År efter år toppar det listorna över flest antal tittare.

I år är inget undantag. Under fredagskvällen avgörs den första gruppen. Peter Apelgren och hans son Hector tävlar mot syskonen Jennifer och Johan Kücükaslan.

Läs mer: Kristian Luuks oväntade kärleksbesked – första orden om nya kärleken efter uppbrottet från Carina Berg

För 15:e året i rad leds ”På spåret” av den välkända duon Kristian Luuk, 57, och domaren Fredrik Lindström, 60. Under åren har vissa förändringar gjorts, bland annat när de gick från att ha ett permanent husband till att bjuda in flera gästartister varje säsong.

Kristian Luuk, Fredrik Lindström
Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Foto: Bo Håkansson /SVT

Men i övrigt är det mesta likadant som det brukar vara.

– Allt är ju precis som vanligt. Folk vill ha något som är vanligt, som det alltid varit. Det kommer en massa ny publik och vi känner att det är en slags lägereld som kanske behövs mer än någonsin, säger Luuk i en intervju med Expressen.

Så är relationen mellan programledarna

Trots att parhästarna Luuk och Lindström har spelat in samma program tillsammans i 15 år nu – och dessutom gjorde busringningsklassikern ”Hassan” på 90-talet ihop – har de inte ledsnat på varandra än.

Tvärtom. Luuk kallar relationen för en ”bromance”.

– Vi är så bra kompisar. Jag skulle säga att det är en av mina absolut närmsta vänner. Gör man det här så tätt, år efter år, går man igenom varandras jobbigaste och gladaste stunder. Vi växer ihop och peppar varandra. Det är en jättebonus att få jobba med en av sina bästa vänner, säger Kristian Luuk.

Luuk om att sluta med ”På spåret”

SVT-programledaren har spelat in flera olika program för kanalen under de senaste åren. Talkshowen ”Luuk & Hallberg”, ”Fråga Lund”, ”Min sanning” och ”Veckans ord” är några exempel.

I en tidigare intervju med TT har han nämnt att han ändå ser ett slut på sin tid som älskad programledare för ”På spåret”. Då sa han att det ”blir något år till” och att det bästa vore om han och Lindström byttes ut sen.

Kristian Luuk
Kristian Luuk. Foto: SVT

Men nu är han inte lika säker längre. Han fortsätter gärna ett tag till.

– Just nu har vi inga planer på att sluta. Det känns nästan overkligt, och väldigt roligt på samma gång. När vi tog uppdraget var det nog ingen av oss som tänkte att vi skulle hålla på i 15 år. Nu känns det som man skulle kunna köra många år till, säger han till Expressen.

Vad kul att ni trivs så bra ihop, Kristian och Fredrik. Kul att få möjligheten att arbeta ihop med en av sina bästa vänner.

Vi älskar att ser er leda ”På spåret” – hoppas ni fortsätter med det många år.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev