”Lerins sommarö”: Alla gäster, datum och tv-tider

Den folkkäre konstnären och tv-personligheten Lars Lerin är snart tillbaka i rutan igen.

Det efterlängtade tv-programmet ”Lerins sommarö” har premiär den 25 november i SVT.

Här kan du läsa allt om programmet och vilka som gästar Lars Lerin och maken Junior på deras lantställe på Västkusten.

Konstnären Lars Lerin och den numera folkkära tv-profilen gjorde succé med tv-programmen ”Lars lärlingar” och ”Vänligen Lars Lerin”.  

Dokumentärserien ”Vänligen Lars Lerin” blev en tittarfavorit 2016 när den sändes på SVT. Serien skapades av kanal 5-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson efter att de hört på Lars sommarprat i P1 och sett honom i andra sammanhang. I programmet intervjuade konstnären bland annat kända gäster i sin bostad.

”Lerins jul”

Lars Lerin har även synts i det egna julprogrammet ”Lerins jul” tillsammans med maken Manoel ”Junior” Marques. ”Lerins jul” blev snabbt ett populärt program, men något besked om en ny säsong i år kom aldrig.

Slutligen meddelade SVT det inte skulle bli en ny säsong av julprogrammet.

Lars Lerin är årets julvärd

Men nu står det klart att vi ändå kommer att få se Lars Lerin i rutan under julen. SVT har nämligen meddelat att Lerin fått det prestigefyllda uppdraget att vara årets julvärd.

Foto: Ulrika Malm/SVT

Beskedet togs emot med stor glädje av många. Och Lerin själv är hedrad.

– Det lät så otroligt att få frågan. Det är ju faktiskt ett stort förtroende jag fått, att få vara sällskap till många som kanske känner sig ensamma den här speciella julen, sade Lars Lerin om vad han tänkte när han fick frågan.

Och för er som inte kan hålla sig fram till julafton, nu kan ni andas ut. Redan den 25 november får vi se Lars Lerin och hans kärlek Junior igen i tv-programmet ”Lerins sommarö”.

Vad handlar ”Lerins sommarö” om?

Många har sett fram emot att se Lars Lerin i tv-rutan igen. Och snart är det dags. Premiärdatumet är satt till den 25 november – då börjar ”Lerins sommarö” på SVT.

Och vad handlar programmet om då? Jo, i programmet bjuder Lars Lerin och hans make Junior både nya och gamla vänner till sitt lantställe på Västkusten.

Alla gästerna "Lerins sommarö"
Foto: Stina Stjernkvist /SVT

Hur målar Lars lerin?

Tillsammans kommer de att måla, umgås och prata om livet. I den tidigare serien ”Lerins lärlingar” anordnades en konstskola för en grupp personer med funktionsnedsättningar, och lärlingarna är med även den här gången, enligt Expressen.

Inspelningen gick bra trots corona

– Det var väldigt roligt att få välkomna gästerna till sommarön. Trots corona gick inspelningarna bra i det soliga vädret. Inga problem. Och det regnade bara en dag. Vi fick tillfälle att lära känna varandra och prata om både det ljusa och mörka i livet, säger Lars Lerin i ett pressmeddelande från SVT och fortsätter:

Många fina möten i den underbara skärgården kring Fjällbacka och Väderöarna. Makrillfiske, matlagning, måleri och musik.

Hela säsongen avslutas med en spännande utställning där verken som skapats under sommaren visas.

Lars Lerin och Junior i "Lerins sommarö"
Foto: Stina Stjernkvist /SVT

Här är gästerna i ”Lerins sommarö” 2020

Här kan du läsa om alla gäster i programmet och lite kort om vad som händer i varje avsnitt, enligt SVT.

Avsnitt 1: Kalle Moraeus och lärlingen Birgitta Corbell

I premiäravsnittet som visas den 25 november får Lars och Junior besök av lärlingen, livsnjutaren och glädjespridaren Birgitta Corbell tillsammans med musikanten och den folkkäre programledaren Kalle Moraeus. Det bjuds på hästmålning och Evert Tuabe-toner.

Hur målar Lars Lerin?
Foto: Nexiko/SVT

Avsnitt 2: Hanna Hellquist och lärlingen Per Anteryd


I programmets andra avsnitt blir det besök av lärlingarnas egen danskung och livsentusiast Per Anteryd tillsammans med krönikören och radio-programledaren Hanna Hellquist. Lars passar på att visa Hanna en plats han vill måla av. Dessutom bjuder Per på en härlig dansuppvisning i sjöboden.

Avsnitt 3: Marianne Mörck och lärlingen Helene Holmström


I det tredje avsnittet gästas Lars och Junior av två kattälskare – lärlingen Helene Holmström och den folkkära skådespelaren från bland annat ”Bonusfamiljen och operasångaren Marianne Mörck. Helen delar med sig av sina bästa färgtips till Marianne och avslöjar hur man lyckas med en bra kattmålning. Lars och Marianne ger sig ut på en fisketur – och det visar sig att Marianne är en riktig fena på att fiska.

Avsnitt 4: Marika Carlsson och lärlingen James Andersson


I säsongens fjärde program får Lars och Junior besök av lärlingen och cosplay-fantasten James Andersson och ståuppkomikern och den tidigare programledaren för Melodifestivalen, Marika Carlsson. Marika och Lars ger sig ut på stranden för att fynda och måla med sand och snäckor. James testar ostron för första gången och journalisten och matälskaren Janne Josefsson hjälper Junior i köket.

Avsnitt 5: Fredrik Wikingsson och lärlingen Dennis Hjalmarsson


I det femte programmet kommer lärlingen och framtidsvisionären Dennis Hjalmarsson och journalisten och programledaren Fredrik Wikingsson på besök. Fredrik upptäcker att han gillar att måla, trots att han inte kan. Dennis målar ett överraskande porträtt av Fredrik. Hela gänget besöker också Väderöarna och känner historiens vingslag.

Avsnitt 6: Erik Lundin och lärlingen Jessica Eneroth


I säsongens sjätte och sista program gästas Lars och Junior lärlingen och konstnärssjälen Jessica Eneroth och rap-artisten och ordkonstnären Erik Lundin. De målar porträtt av varandra och Erik får många fina målartips av Jessica. Avsnittet avslutas med en färgstark utställning och brasiliansk dans på bryggan.

Premiär för "Lerins sommarö"
Foto: Nexiko/SVT

Tv-tider och premiär för ”Lerins sommarö”?

”Lerins sommarö” har alltså premiär på onsdag den 25 november på SVT kl 21.00. Programmet visas i sex avsnitt.

Ser du också fram emot programmet? Dela gärna artikeln med dina vänner så att de inte missar det härliga programmet.