Kristin Kaspersen om hälsokampen: ”Jag vågade inte riktigt stå för den jag själv kände att jag var”

Kristin Kaspersen flyger fram på dansgolvet i årets ”Let’s dance”.

Självförtroendet verkar vara på topp. Men det har inte alltid varit så.

I Morgonpasset i P3 berättade hon nyligen om uppväxten och hur hon led av ätstörningar.

 

Kristin Kaspersen kommer från en riktig kändisfamilj. Mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson var en av Sveriges mest folkkära artister och pappa Kjell Kaspersen var målvakt i Norges fotbollslandslag.

Att hon också har en nära relation till sina föräldrar är ingen hemlighet. För några veckor sedan fick deltagarna i ”Let’s dance” tillägna sin dans till någon speciell person. Kaspersen valde då att dansa för sin pappa Kjell.

– Den här veckan tillägnar vi vår dans till någon viktig person i livet, och det ska bli så fantastiskt att få tillägna min pappa den. Han är min trygghet, han är klok som en bok, hos honom är jag liten, hos honom är jag stark, skrev Kristin då på Instagram.

Kristin Kaspersen om uppväxten: ”Jag vågade inte riktigt…”

När Kristin Kaspersen gästade Morgonpasset i P3 i veckan berättade hon om hur det var att växa upp i en familj som inte var som alla andra, skriver Hänt.

Det gjorde också att hon som tonåring inte vågade sticka ut från mängden.

– Det här att sticka ut, kände jag att jag inte vågade göra. Jag vågade inte riktigt stå för den jag själv kände att jag var. Och det gjorde ju till slut att jag inte själv visste vem jag var. Och det gör väl också att när man inte har kontroll på vem man är, jag hade ju problem med ätstörningar till exempel under en period, det var ju mer för att det kunde jag kontrollera. Resten kunde jag inte kontrollera, säger Kristin Kaspersen i programmet, enligt Hänt.

FOTO: TV4

Kaspersen om ätstörningen: Handlade om att jag hade kontroll

– Det hade ingenting att göra med om jag var tjock eller inte, utan det handlade om att jag hade kontroll över det här för jag visste inte vart jag var på väg själv.

Som tur var fick Kristin Kaspersen hjälp tidigt, vilket gjorde att hon också kunde hantera problemen, skriver Hänt.

Du är verkligen så stark Kristin och en riktig förebild! Dela gärna om du också hoppas att Kristin vinner ”Let’s dance”.