Linn Hegdals nya beslut med pojkvännen – Let’s dance-vinnaren berättar nu

En mysig sommar tillsammans med kärleken – snart.
För först åker Linn Hegdal hem ensam.
Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.
Så här ser Let’s dance-vinnarens plan ut med pojkvännen Jacob Persson.

Hon var utan tvekan vårens stora dansdrottning i Sverige.

Linn Hegdal, 25, skrev historia i underhållningsprogrammet ”Let’s dance” – när hon blev den första proffsdansaren att vinna showen två år i rad. Detta hade tidigare aldrig inträffat under tv-programmets historia sedan starten 2006.

Linn tog hem segertrofén tillsammans med modellen och kändissonen Filip Lamprecht, 24, och i finalen gjorde duon stor succé – deras sista showdans rörde jurymedlemmen Ann Wilson till tårar.

I programmet berättade såväl Linn som Filip om den fina vänskap de utvecklat under tiden i dansstudion. Efter dansäventyret har de umgåtts privat som vänner – tidigare under sommaren återförenades de bland annat med Let’s dance-kollegan, komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina, 24, under ett besök i Järvsö.

LÄS MER: ”Let’s dance”-profilernas härliga återförening

Linn Hegdal kan nu planera för en fortsatt härlig sommar tillsammans med kärleken tillika Let’s dance-profilen Jacob Persson, 26.

Jacob är precis som Linn tävlingsdansare och har tidigare också medverkat i Let’s dance. År 2020 dansade han med tv-profilen Penny Parnevik.

Linn och Jacob träffades redan i unga år i samband med tävlingsdansen.

– Det känns jättekul och jättemysigt. Vi har känt varandra sedan vi var tio och började på samma dansskola, dansat ihop i åtta år. Så hela min danskarriär är liksom med Jacob. Sen flyttade vi till Italien i höstas och satsade internationellt på dansen och så blev vi tillsammans på vägen, berättade Linn Hegdal inför förra årets ”Let’s dance”-säsong, till Hänt.

STOCKHOLM 20200527 Linn Hegdal fotograferad på Gärdet i Stockholm inför finalen av Let’s Dance. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Under midsommarhelgen hyllade Linn sin älskade pojkvän med ett kärleksfullt inlägg i sociala medier. De kan se fram emot en sommar tillsammans – men inte just för tillfället.

Vändningen – åker hem till Skåne

För nu berättar Linn Hegdal nämligen att de kommer att vara på olika platser under en period i sommar. Anledningen verkar vara olika semesterperioder – och nu har Hegdal beslutat sig för att åka hem på egen hand.

”Hejdå Stockholm! Nu åker jag till Skåne i ett par veckor för jobb, semester och häng med vänner och familj! Ska bli så himla mysigt!”, skriver den glada skånskan på sin Instagram.

Hon fortsätter:

”Tur att han där till höger kommer om bara två veckor när han får sin semester”, skriver Linn och syftar på sin älskade pojkvän.

Det är alldeles uppenbart att Hegdal – som är född i Landskrona vilket kanske den härliga dialekten avslöjar – har sitt hemlandskap nära hjärtat. Tidigare i somras var Linn Hegdal hemma på besök – men längtade då hem till Stockholm där hon bor med Jacob och studerar till psykolog när hon inte tävlingsdansar.

”Familjehäng i Skåne har varit supermysigt men nu längtar jag hem till min älskling. Snart hemma i Stockholm igen och som jag älskar att bo där! Är så glad vi flyttade dit”, skrev Linn då.

Vi önskar er en underbar sommar tillsammans, Linn och Jacob!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till dessa talangfulla ungdomar, som bjudit tittarna på så mycket underhållning, på vår Facebook-sida.