Linn Hegdals nya beslut med pojkvännen – Let’s dance-vinnaren berättar nu

En mysig sommar tillsammans med kärleken – snart.
För först åker Linn Hegdal hem ensam.
Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.
Så här ser Let’s dance-vinnarens plan ut med pojkvännen Jacob Persson.

Hon var utan tvekan vårens stora dansdrottning i Sverige.

Linn Hegdal, 25, skrev historia i underhållningsprogrammet ”Let’s dance” – när hon blev den första proffsdansaren att vinna showen två år i rad. Detta hade tidigare aldrig inträffat under tv-programmets historia sedan starten 2006.

Linn tog hem segertrofén tillsammans med modellen och kändissonen Filip Lamprecht, 24, och i finalen gjorde duon stor succé – deras sista showdans rörde jurymedlemmen Ann Wilson till tårar.

I programmet berättade såväl Linn som Filip om den fina vänskap de utvecklat under tiden i dansstudion. Efter dansäventyret har de umgåtts privat som vänner – tidigare under sommaren återförenades de bland annat med Let’s dance-kollegan, komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina, 24, under ett besök i Järvsö.

LÄS MER: ”Let’s dance”-profilernas härliga återförening

Linn Hegdal kan nu planera för en fortsatt härlig sommar tillsammans med kärleken tillika Let’s dance-profilen Jacob Persson, 26.

Jacob är precis som Linn tävlingsdansare och har tidigare också medverkat i Let’s dance. År 2020 dansade han med tv-profilen Penny Parnevik.

Linn och Jacob träffades redan i unga år i samband med tävlingsdansen.

– Det känns jättekul och jättemysigt. Vi har känt varandra sedan vi var tio och började på samma dansskola, dansat ihop i åtta år. Så hela min danskarriär är liksom med Jacob. Sen flyttade vi till Italien i höstas och satsade internationellt på dansen och så blev vi tillsammans på vägen, berättade Linn Hegdal inför förra årets ”Let’s dance”-säsong, till Hänt.

STOCKHOLM 20200527 Linn Hegdal fotograferad på Gärdet i Stockholm inför finalen av Let’s Dance. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Under midsommarhelgen hyllade Linn sin älskade pojkvän med ett kärleksfullt inlägg i sociala medier. De kan se fram emot en sommar tillsammans – men inte just för tillfället.

https://www.instagram.com/p/CQq5FuZL7_1/

Vändningen – åker hem till Skåne

För nu berättar Linn Hegdal nämligen att de kommer att vara på olika platser under en period i sommar. Anledningen verkar vara olika semesterperioder – och nu har Hegdal beslutat sig för att åka hem på egen hand.

”Hejdå Stockholm! Nu åker jag till Skåne i ett par veckor för jobb, semester och häng med vänner och familj! Ska bli så himla mysigt!”, skriver den glada skånskan på sin Instagram.

Hon fortsätter:

”Tur att han där till höger kommer om bara två veckor när han får sin semester”, skriver Linn och syftar på sin älskade pojkvän.

https://www.instagram.com/p/CQ3EaY3Lczu/

Det är alldeles uppenbart att Hegdal – som är född i Landskrona vilket kanske den härliga dialekten avslöjar – har sitt hemlandskap nära hjärtat. Tidigare i somras var Linn Hegdal hemma på besök – men längtade då hem till Stockholm där hon bor med Jacob och studerar till psykolog när hon inte tävlingsdansar.

”Familjehäng i Skåne har varit supermysigt men nu längtar jag hem till min älskling. Snart hemma i Stockholm igen och som jag älskar att bo där! Är så glad vi flyttade dit”, skrev Linn då.

https://www.instagram.com/p/CQbuJnTnP4M/

Vi önskar er en underbar sommar tillsammans, Linn och Jacob!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till dessa talangfulla ungdomar, som bjudit tittarna på så mycket underhållning, på vår Facebook-sida.