Foto: TV4

Så mycket pengar fick Janne Josefsson för Let’s dance – bekräftar nu drömlönen: ”Jävligt bra”

Janne Josefsson tävlade i Let’s dance 2021 men åkte ut efter två avsnitt.
Nu avslöjar han att det var den generösa ersättningsnivån som gjorde att han tackade ja till att vara med i TV4-programmet.
– Jag ångrar inte det för fem öre, säger journalistprofilen i podcasten Nemo möter en vän.

Let’s dance- special: Hur har det fått ryktet som ”skilsmässoprogrammet”? Vilka otrohetsskandaler stämmer egentligen, och vilka svartsjukedraman har varit värst? I detta avsnitt av Nöjesbubblan pratar vi om skandalerna i Let’s dance, och med oss har vi också en spännande gäst. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Skjutjärnsjournalisten Janne Josefsson var under många år ansiktet utåt för SVT:s samhällsgranskande program Uppdrag granskning.

Därför var det kanske många som höjde på ögonbrynen när han våren 2021 presenterades som en av deltagarna i TV4:s underhållning ”Let’s dance”.

Inför dansäventyret berättade den prisade journalisten om vilket stort allvar han såg på tävlingen. Han hade då samtidigt tillfälligt pausat sina övriga uppdrag.

Artikeln fortsätter under bilden.

Janne Josefsson i Let's dance 2021. Foto: TV4
Janne Josefsson i Let’s dance 2021. Foto: TV4

– Livet består bara av Let’s dance nu, det upptar all ens tid. Vilket har gjort att jag till exempel pausar som krönikor i DN för det tar mer än man tror av energi, kraft, men det är roligt och bra sätt. Då går det inte att ha massa andra grejer, sade Janne Josefsson till Nöjeslivet då.

Janne Josefssons ord om Let’s dance 2021

Han hade då också slutat på SVT och ”Uppdrag granskning”, och medgav att det var enklare att tacka ja till TV4-programmet som frilansare.

– Så är det ju, jag tror inte SVT skulle tillåtit mig tidigare varit med i ”Let’s dance”, de har nog grymtat några gånger, sade han.

LÄS MER: Kärleksförslagen till Janne Josefsson i Let’s dance – efter Malin Watsons knep bakom kulisserna

LÄS MER: Suzanne Axell om relationen med Janne Josefsson – pikarna till tv-stjärnan när kamerorna släckts i Let’s dance

Josefsson var dock inte den ende tidigare SVT-profilen som medverkade i ”Let’s dance” det året – även före detta ”Fråga doktorn”-programledaren Suzanne Axell tävlade då. Hon fick åka hem efter det fjärde avsnittet.

När Josefsson nyligen gästade programledaren Nemo Hedéns podcast ”Nemo möter en vän”, berättade han om sina goda minnen från Let’s dance-äventyret.

Artikeln fortsätter under bilden.

Janne Josefsson
Foto: TV4

Han åkte ut efter bara två avsnitt.

– Jag hade jättekul med Carola och alla som var med. Sen var det tufft rent fysiskt. Jag är väl dement i hela kroppen… Cha cha och quickstep… Fy fasiken vad jag tyckte det var jobbigt. Så jag var rätt glad att åka ur efter all träning och sitta och titta på ”Let’s dance”. Jag ångrar inte det för fem öre, säger Janne Josefsson i podcasten Nemo möter en vän.

Josefssons drömlön i Let’s dance

Samtidigt avslöjade han på ett ungefär hur mycket betalt han fick för sin medverkan i TV4:s dansunderhållning.

– Jag tror inte jag får säga det. Men det är jävligt bra pröjs, säger Josefsson i podden.

– Snackar vi en halv mille typ? säger Nemo Hedén.

– Ja, säger Josefsson och förklarar sedan att gaget var en viktig orsak till att han sade ja till att medverka.

LÄS MER: Janne Josefssons pengaregn – så mycket tjänar tv-profilen

Josefsson är inte den förste kändisen som har hintat om hur mycket betalt han fått för Let’s dance-medverkan. 2017 gick skådespelaren Thorsten Flinck, som själv tackat nej till TV4-programmet, ut och avslöjade vad han blev erbjuden.

Artikeln fortsätter under bilden.

Janne Josefsson i Let's dance. Foto: TV4
Janne Josefsson i Let’s dance. Foto: TV4

Enligt Flinck skulle han ha fått runt 600 000 kronor för att vara med.

– Plus en svit i fyra månader på Hotell Kungsträdgården, sade Thorsten Flinck i podcasten ”Öppet hjärta” då, enligt Aftonbladet.

Varierar kraftigt: ”Inte jättemycket”

Enligt Frans ”Trams-Frans” Strandberg, en av Sveriges främsta kändisbevakare och tidigare bloggare hos Aftonbladet, varierar ersättningsnivåerna markant mellan olika deltagare i Let’s dance.

– Vissa kändisar berättar vad de har fått och så där. Men det man kan slå fast är att det är väldigt varierande beroende på vem du är. Thorsten Flinck då, 600 000, det var ju väldigt högt. Jag misstänker att Carola som var med häromåret, och hoppade av, det var ju en kul grej, också fick väldigt mycket pengar så klart. Men för personerna som inte är A-listenamnen så är det inte jättemycket, säger Frans ”Trams-Frans” Strandberg i Nöjeslivets podcast Nöjesbubblan som går att lyssna på i sin helhet här.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tony Irving, juryns ordförande sen starten i Let's dance. Foto: TV4
Tony Irving, juryns ordförande sen starten i Let’s dance. Foto: TV4

Journalisten Sanna Lundell har flera gånger tackat nej till TV4-programmet, och avslöjade för några år sedan att hon blev erbjuden 50 000 kronor – eller 25 000 efter skatt.

– 25 efter skatt tycker inte jag är i paritet med vad man ska tjäna om man ska exponera sig själv för alla de reklamintäkterna och så vidare, nej, det tycker jag inte alls att det är värt, sade Lundell då i podcasten ”Tankar med…” med Daniel Redgert.

Frans Strandberg igen:

– Det är inte jättemycket pengar om man ser till hur mycket man måste öva, dansa och vara en del av den här sinnessjuka mediecirkusen, säger ”Trams-Frans” i Nöjesbubblan och fortsätter:

– Om du inte är känd så … det finns inte jättemycket pengar att hämta. Men det kan vara bra för karriären!

”Let’s dance” 2023 sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!

LYSSNA MER: I detta specialavsnitt av Nöjesbubblan pratar vi om skandalerna i Let’s dance, och med oss har vi också en spännande gäst. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt: