Stjärnan sjuk i Let’s dance – TV4:s drag för att rädda showen

TV4 isolerar Anis Don Demina i Let’s dance.
Artisten har drabbats av sjukdom – och nu tar kanalen inga risker, skriver Aftonbladet.

Han gjorde stor succé i Melodifestivalen 2020 med låten ”Shurda”.

Nu har Anis Don Demina, som först slog igenom via videoplattformen Youtube, också haft framgångar i ett helt annat underhållningsprogram.

I TV4:s ”Let’s dance” har Anis med det sköna garvet fått kvala sig kvar i den så kallade ”Duellen” – men håller sig kvar i tävlingen vecka efter vecka. Förra lördagen belönades han dessutom med full pott av juryn tillsammans med danskollegan Katja Lujan Engelholm.

Foto: TV4

Men nu har duon stött på patrull.

Det är Aftonbladet som rapporterar om sjukdom hos Anis Don Demina – som nu isolerats från övriga deltagare. Säkerheten runt de medverkande och produktionen är i år extra hård till följd av den rådande coronapandemin. Han uppger för tidningen att han varit ”rejält krasslig” i veckan.

– Vi har fått dansa i en annan lokal för att ta det säkra före det osäkra, säger Anis Don Demina till Aftonbladet.

Artisten förklarar att både han och danspartnern Katja fått genomgå flera coronatester i veckan. Dessutom har TV4 isolerat paret från de andra deltagarna.

”Trots sjukdom, brist på energi och begränsat antal träningstimmar så är vi så jävla taggade på morgondagens danser, vi låter INGET dra ner oss. Vi slåss om en plats i kvartsfinalen och jag behöver er mer än någonsin imorgon”, skriver han på Instagram.

Kanalen håller isär dem så att ingen eventuell smitta ska spridas i resten av produktionen.

”Vårt fokus är som alltid att skapa en så säker arbetsplats som möjligt för alla i produktionen” skriver Fia Lång, exekutiv producent på TV4, till Aftonbladet inför lördagens direktsändning av Let’s dance.

STOCKHOLM 2015-03-06 Juryn bestod av Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving i Let’s Dance redan 2015 (arkivbild). Foto: Maja Suslin / TT

TV4 coronatestar samtliga deltagare i Let’s dance: ”De håller oss hårt”

TV4 tar inga risker med desinficerade danslokaler, avstånd till de andra deltagarna och ständiga test. Årets repetitioner är noggrant coronasäkrade, har den numera utslagna deltagaren Suzanne Axell tidigare berättat.

– Det börjar med att man får en förlängd tops uppkörd i näsan, sen vrider de runt den för godkännande. Ja, det är coronatestet jag pratar om, sade Axell då till Nöjeslivet och fortsatte:

– De håller oss hårt, vi är väldigt försiktiga och gör det vi kan. De är superbussiga hela gänget här och alla måna om att vi ska ha det bra.

Även Hanna Hedlund har tidigare beskrivit TV4:s coronaregler på liknande vis.

Hanna Hedlund och Tobias Wallin. Foto: TV4

– Det är superhårda restriktioner. Vi testats flera gånger i veckan och tar tempen. Man umgås mycket med sin danspartner och inte så mycket med de andra. Vi går dit och repar, sen desinficeras salen innan nästa par ska komma in. Håller avstånd och allt sådant, sade hon inför årets säsong till Nöjeslivet.

– Jämfört med andra säsonger blir det annorlunda nu, då blev det mycket mer häng tillsammans med alla andra deltagare, man går ut käkar middag och så där. Så blir det ju inte i år, sade danspartnern Tobias Wallin då.

Anis Don Demina gör svenska landslagets låt till fotbolls-EM

Anis Don Demina är förövrigt också aktuell med årets svenska mästerskapslåt till fotbolls-EM senare i sommar, tillsammans med Sami Rekik (”90-talet” i Melodifestivalen).

”Let’s dance” sänds lördagar 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets ”Let’s dance”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.