Foto: TV4

Tobias Karlsson bryter tystnaden om Charlotte Kalla  – förvandlingen i Let’s dance-kulisserna

Från uträknad av juryn till succé och en topp fem-placering.

Skidhjälten Charlotte Kalla har lagt in slutspurten lagom till kampen om de ädlaste valörerna, även i Let’s dance.

Nu berättar Tobias Karlsson om stjärnans förvandling i kulisserna.

– Det här är det häftigaste att få vara med i Let’s dance, säger han till Nöjeslivet.

Per Oscarsson: Mystiska villabranden blev hans död. Vad var det egentligen som hände den natten? Hur kommer det sig att ingen larmade och vad var det för hemlighet han tog med sig in i graven? Det och mycket mer tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

I inledningen av säsongen fick Kalla ta emot en hel del kritik, och även låga poäng. Framför allt var det juryns ordförande Tony Irving som riktade sylvassa kommentarer gentemot stjärnans prestationer på dansgolvet.

Någonting som fått hennes danspartner Tobias Karlsson att se rött och rikta kritik mot de låga poäng dansparet fått av jurystjärnan.

– Hennes utvecklingskurva är enorm, jag är så stolt över henne. Hon öppnar upp sig som person och är så mycket mer varm. Hon vågar så mycket mer. Då tycker jag det ska premieras. Men om inte dem gör det, så kan jag bara säga: skitsamma. Vi har ju tydligen folket med oss, sade Tobias Karlsson i podcasten ”I säng med Tobias & Gabriel”.

LÄS MER: Tobias Karlssons nya sylvassa kontring mot Tony Irving – utspelet efter dramat i Let’s dance

LÄS MER: Tony Irvings raseri mot dansparen i Let’s dance – kräver skärpning efter agerandet: ”Håll käften”

Team Kalla Karlsson har nu bjudit tittarna på flera dansshower på bästa sändningstid i TV4, med lite blandade resultat. Åtminstone vad gäller juryns poängsättning – svenska folket tycks de ha haft med sig hela tiden.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Charlotte Kalla drar ner jubel på dansgolvet

Jublet har varit stort när Kalla intagit dansgolvet, och det har sedan också visat sig i resultatlistan då Kalla och Karlsson ännu så länge inte tvingats kvala sig kvar i dansduellen någon vecka.

– Hon är en mönsterelev, som är intresserad. Jag älskar ju dansteknik, har jobbat med det här i 38 år, och att bara få någon som suger åt sig och bara älskar att få in i grundstegen och tekniken i det. Det är skithäftigt, säger Karlsson till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

I lördagens avsnitt bjöd de på en contemporary tillägnad Kallas vänner – och den här gången föll resultatet både juryn och svenska folket i smaken.

LÄS MER: Kristin Kaspersen tokhyllas – detaljen i Let’s dance får tittarna på fall: ”Fantastisk snygg”

Efteråt var Kalla chockad, då de fick ta emot två stycken fullpoängare (tio) och en åttapoängare från de tre jurymedlemmarna.

Bilderna på deras reaktioner säger egentligen allt!

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Nu återstår fem deltagare i tävlingen som snart går in på upploppet. Återstår att se vem av Kalla, Rickard Sjöberg, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun och Hampus Hedström som når längst upp på pallen i år.

Klart är i alla fall att Charlotte Kalla redan genomgått en stor förvandling på dansgolvet – såväl vad gäller juryns poäng som i stilen.

Tv-tittarna har genom åren vant sig vid att följa stjärnan i skidspåren, där hon med sina nio OS-medaljer är Sveriges främsta kvinnliga olympier genom alla tider.

Nu har hon bytt ut skidvalla och träningskläder mot otroliga klänningar.

Och förvandlingen är ingenting hon har någonting emot! I stället har hon fått botanisera bland klänningarna.

LÄS MER: Nya bilden på Albin Lee Meldau tokhyllas – nu visar stjärnan upp nya frisyren: ”Klär i allt”

– Det var liksom inget jag hade tänkt så mycket på förrän vi kom till (inspelningarna av) vinjetten. Man fick sätta sig i sminkstolen, och bara låta någon annan få göra en fantastiskt fin. Och sen att få gå ner i kostymförrådet, det var bara … galet fint! Fina klänningar, säger Charlotte Kalla till Nöjeslivet.

Tobias Karlssons insikt om Kalla i kulisserna

Tobias Karlsson bekräftar nu sin insikt om Kalla i kulisserna.

– Haha, det här är det häftigaste att få vara med i Let’s dance: Att få se någon som Charlotte som man vant sig vid att se med snor och skiddräkt, och sen få på sig den här, säger Tobias och pekar på Kallas imponerande klänning. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Proffsdansaren fortsätter:

– Det blir en förvandling. Det är så häftigt och kul! 

– Ja, det här är verkligen ett annorlunda uttryck som jag inte har varit i närheten av tidigare, säger Kalla.

Du känner dig bekväm i det?

– Ja, nej men det känns ju som att den här kostymen jag behöver ta mig i för att komma i rätt stämning. Det kändes bara i går när vi fick chans att träna i kläderna, säger hon.

Tobias Karlsson menar att scenkläderna är av största vikt när det kommer till dansen.

– Det blir en helt annan person när man kommer in med kläderna, man får en känsla av att ”nu måste jag sträcka upp mig ordentligt” för att liksom passa in i den här kontexten, säger han.

– Ja, verkligen, säger Kalla.

Klännings-bildextra: Se samtliga Charlotte Kallas stilar i Let’s dance 2023 här:

Hur långt tror ni Kalla och Karlsson kommer nå i årets Let’s dance? Skriv gärna en kommentar!

Let’s dance- special: Hur har det fått ryktet som ”skilsmässoprogrammet”? Vilka otrohetsskandaler stämmer egentligen, och vilka svartsjukedraman har varit värst? I senaste avsnittet av Nöjesbubblan pratar vi om skandalerna i Let’s dance, och med oss har vi också en spännande gäst. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt: