Foto: Bertil Ericson, TT / TV4, Youtube

Lasse Berghagens känslosamma ord om relationen med hustrun Eva – efter alla år: ”Jag är så…”

Kärleken Eva stöttade Lasse Berghagen i arbetet med nya boken.
Allsångskungen hyllar nu sin hustru sedan 45 år.
– Jag har ett rikt liv, jag är så jävla lycklig, säger Berghagen i TV4:s Nyhetsmorgon.

Lasse Berghagen, som just nu är biografiaktuell med boken ”Hej livet” vilken han skrivit med författaren Marcus Birro, gästade Nyhetsmorgon på lördagen.

Där berättade han öppenhjärtigt om livet tillsammans med sin hustru Eva Berghagen. Paret har varit gifta sedan 1976. De firar således i år 45 år som gifta – safirbröllop!

Enligt Lasse Berghagen har Eva – som alltid levt utanför rampljuset, till skillnad från maken som i alla år varit hela Sveriges allsångskung – hjälpt honom med att få till boken. Även om tanken inte alltid varit att det skulle ges ut just i bokform.

– Min älskade hustru har hela tiden pushat mig att jag måste skriva ned allt som har hänt. Om inte annat så för barnbarnen, säger Lasse Berghagen i TV4.

STOCKHOLM 20060522 Polar Music Prize 2006. Lasse Berghagen med frun Eva anländer till Grand Hotel. Foto: Bertil Ericson / TT

Han passade i intervjun också på att hylla Eva.

– Jag har en väldigt förstående hustru och hon tycker nog att det är väldigt roligt när jag kommer igång med något projekt, att skriva en dikt eller att formulera mig, säger Lasse Berghagen i Nyhetsmorgon.

Berghagen blir märkbart känslosam när han pratar om sina närmaste. Han förklarar att han är ”så jävla lycklig” och uttrycker sin stora tacksamhet till familjen.

– Jag är så bortskämd. Jag har haft så tur med kärleken till Maria, min yngsta dotter, och Malin och barnbarnen.

Tittarnas kärlek till Lasse Berghagen: ”Det finaste vi har”

Lasse Berghagen på scen. Foto: Youtube

Reaktionerna efter det att intervjun sändes har inte låtit vänta på sig. Svenska folket älskar verkligen sin allsångsledare.

– Lasse Berghagen är nog det finaste Sverige har, skriver en tittare i en kommentar till Nyhetsmorgons inlägg på Instagram.

– En av mina favoriter så himla fin är han, skriver en annan.

Även programledaren Jenny Alversjö hyllades efter intervjun. På sociala medier poserade hon glatt med Lasse efteråt.

– En underbar strålande artist och en Strålande trevlig programledare Jenny. Hon är briljant, skriver en tredje tittare som var nöjd efter att intervjun Alversjö gjorde med Berghagen i Nyhetsmorgon.

Du är fantastisk, Lasse! Tack för all underhållning du bjudit oss på genom åren.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om Berghagen du också på vår Facebook-sida!