Sofia Geite om historiska bilderna i Nyhetsmorgon – har aldrig tidigare hänt: ”Härligt”

Här skriver Sofia Geite historia i Nyhetsmorgonstudion.
TV4-profilen berättar om händelsen som aldrig tidigare inträffat i programmet.
– Härligt, skriver hon.

Sofia Geite, 40, är en mycket omtyckt och uppskattad programledare i TV4:s Nyhetsmorgon.

Vanligtvis brukar hon leda programmet ihop med sin östgötske kollega, veteranen Steffo Törnquist om morgnarna. De båda brukar också ofta göra en poäng av att de båda är bördiga från Östergötland, och det händer att de då och då brer på med sin dialekt för att förtydliga detta. Alltid till deras stora glädje.

Sofia Geite om jobbet på Nyhetsmorgon

Att kliva upp i ottan för att sända morgon-tv redan 06-tiden på morgonkvisten är någonting som passar Geite. Det har hon tidigare förklarat i en öppenhjärtig intervju med Aftonbladet.

– Jag gillar det. Men självklart sliter det nog i längden, det är ju inte rimligt för en kropp att väckas 02.50. Men jag tycker det fungerar jättebra och det är faktiskt inte så tufft när klockan ringer, säger Geite till tidningen.

Hon är också mån om att lyfta fram sina kära kollegor.

– När lokalstationerna lades ner och jag flyttade till Stockholm lärde jag känna Maria Forsblom och Soraya Lavasani. Men Maria och jag har hängt väldigt mycket. Anna Lindmarker är också väldigt betydelsefull för mig. Vi delar det brinnande intresset för journalistik och hon har ett stort hjärta och har gett mig många goda råd.

Även i sociala medier är Geite flitig med att visa upp sina arbetskamrater – som här tillsammans med den ”flygande” reportern Marcus Noterius.

Här en juligt kärleksfull bild med kollegan Anders Pihlblad i studion!

Men på onsdagsmorgonen skrevs Nyhetsmorgonhistoria!

Här bryts ny mark i Nyhetsmorgon

Sofia Geite bröt ny mark – när hon, enligt henne själv, för första gången någonsin ledde morgonprogrammet tillsammans med en annan kollega än tidigare.

Nämligen Jenny Alversjö.

– Premiärsändning för den här duon. Härligt att få starta upp dan före dan före dan före dopparedan tillsammans med Jenny Alversjö, skriver Sofia Geite på sin Instagram.

Där hon också poserar på bild mellan tagningarna i sändningen, tillsammans med morgonens kaffekopp och sin kära kollega.

Och ska man tro tittarna får team Geite-Alversjö gärna fortsätta fler gånger tillsammans.

– ÄÄÄÄLSKAR när ni kör två brudar samtidigt! Gör det oftare!, skriver en upprymd tittare i en kommentar till Nyhetsmorgons inlägg på Instagram.

– Kul att det är just ni två!!! Det blir bra, skriver en annan tittare.

– Heja tjejer. Första gången tror jag som det är tre tjejer, skriver en tredje tittare.

– Så roligt att se er två tillsammans, skriver en fjärde.

Ni är fantastiska, Sofia och Jenny!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om dessa båda stjärnor!