Steffo Törnquists ord om framtiden med Jenny Strömstedt – bekräftar vad många anat

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt är ett av Nyhetsmorgons älskade radarpar.
Men nu har det gått en tid sedan tv-tittarna fick se duon tillsammans i rutan.
Så här svarar Steffo på frågan om framtiden med programledarkollegan.

Nyhetsmorgon är ett av TV4:s flaggskepp. Som sällskap till hundratusentals tittare har morgonprogrammet blivit en viktig rutin för många.

Artikeln fortsätter under bilden.

Steffo Törnquist
Foto: TV4

I morgonshowen syns flera av kanalens största profiler. Sedan TV4 fattade beslutet om att utöka Nyhetsmorgons sändningstid från klockan 10 till 12, byter programledarna dessutom av varandra för att orka med den långa direktsändningen.

I torsdagens program är det Steffo Törnquist och Soraya Lavasani som håller i trådarna under morgonpasset.

Steffo Törnquist, 66, har tidigare bekräftat att han kommer att trappa ner framöver.

Artikeln fortsätter under bilden.

Därför trappar Steffo Törnquist ner

Nyligen berättade han att det ”bara” blir en sändning i veckan till följd av att TV4 utökar tablåtiden för det populära programmet.

Anledningen till Steffos beslut?

Själv förklarar han det hela så här:

– Tanken med att gå ner till en sändning i veckan är att jag ska orka, helst i några år till. Varje sändning är ett marathon och jag är ju inte 25 längre. Och jag väntar med pensionering tills min fru Carro slutar jobba, hon är några år yngre och har kul med sitt juristande, skrev Steffo Törnquist till Svensk damtidning.

Samtidigt brukar hans programledarkollega Jenny Strömstedt sända på lördagar.

Frågan har då uppstått bland oroliga tittare om de kommer att få se Steffo tillsammans med ”Jempa”, som Törnquist kärleksfullt kallar sin kollega, igen.

LÄS MER: Jenny Strömstedts stora misstag i Nyhetsmorgon – fruktade det värsta efter incidenten i sändning

Törnquists ord om framtiden med Strömstedt i Nyhetsmorgon

Många gånger genom åren har tv-tittarna fått se Strömstedt och Törnquist leda programmet ihop. Det har inneburit många minnesvärda ögonblick, såväl allvarsamma intervjuer men också skrattattacker och härligt spontana intryck.

Ett klockrent exempel på det senare är så klart när Jenny stekte ostbågar och höll på att elda upp hela studion…

Artikeln fortsätter under videoklippet.

– Det är för jävligt när vi hamnar i fnitterspel. Vi är hyggligt långt utbildade och halvt begåvade människor och så är det nån som säger nåt konstigt, nån heter Boll i efternamn, eller en tyfon heter Fittov, det behöver inte vara så mycket, sade Steffo Törnquist nyligen i en stor intervju med ”Fördomspodden”.

Steffo bekräftar att skrattattackerna helt enkelt inte går att bryta. I just den omtalade ”Fittov”-sändningen, då Strömstedt sade fel, grät både Jenny och Steffo av skratt av felsägningen.

– Och så hamnar vi i fnitterspel och det går inte att bryta. Jag har aldrig i mitt liv kunnat bryta ett fnitterspel, och jag mår jättedåligt av det, sade Steffo.

Artikeln fortsätter under bilden.

Steffo Törnquist Jenny Strömstedt skrattar
Foto: TV4/Youtube

Nu har tv-tittarna uppmärksammat att det gått en tid sedan Jenny och Steffo ledde Nyhetsmorgon tillsammans.

En tittare har nu ställt det hela på sin spets – och frågar Törnquist hur det egentligen ligger till för duons framtid tillsammans i rutan.

– Blir det Steffo och Jempa någonsin mer? Saknar verkligen dom torsdagar och fredagar när dom förgyllde mina morgnar. Inget ont om dom andra, skriver en tittare i en kommentar till Törnquists Instagram-inlägg.

Steffo ger då lugnande, men kortfattat, besked:

– Jodå, skriver Steffo som svar till den oroliga tittaren som också fått medhåll av flera andra som saknar Törnquist tillsammans med Strömstedt.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!