Steffos stora glädjebesked – tillbaka efter coronasjukan: ”Ingenting smakar”

Steffo Törnquist, 64, smittades av coronaviruset och vårdades på sjukhus.

Nu är han äntligen tillbaka på jobbet igen.

– Jag mår bra, säger Steffo Törnquist i TV4:s Nyhetsmorgon.

Det var i början av november som den populära programledaren Steffo Törnquist, 64, meddelade att han hade insjuknat i covid-19.

Sjukdomen tog hårt på Steffo, som tvingades till vård på sjukhus med hög feber och andningsbesvär.

LÄS MER: Steffo Törnquist sjuk i corona – fördes till sjukhus för syrgas och dropp

– Jag hade över 40 grader i en dryg vecka, lite trångt att andas och det blev syrgas och dropp. Och ja, jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sade Steffo i ett klipp på Instagram efter sjukhusvistelsen.

I mitten av förra veckan gick 64-åringen ut med en ny uppdatering. Han tackade då för allt stöd, berättade att han var friskförklarad men orkeslös och att han skulle återhämta sig i lugn takt.

LÄS MER: Steffo Törnquist bryter tystnaden – första orden efter coronabeskedet: ”Jag är så rörd över omsorgen”

Steffo tillbaka i Nyhetsmorgon

Nu mår Steffo äntligen bättre.

Och under torsdagsmorgonen fick tv-tittarna göra ett kärt återseende i tv-rutan – när Steffo var tillbaka på jobbet i TV4:s Nyhetsmorgon.

Ihop med kompanjonen Jenny Strömstedt guidade han återigen tittarna genom de senaste nyheterna.

”Såååå härligt att vara tillbaka. Nu kör vi”, skriver Steffo i ett klipp på Instagram där han sitter och jublar med ett brett leende.

”Ingenting smakar”

Samtidigt visar forskning att det inte är samma sak att bli friskförklarad från covid-19, som att bli fullt återställd. Många som har varit sjuka i coronaviruset behöver lång rehabilitering efteråt – även de som enbart har drabbats av lindrigare symptom.

Även Steffo Törnquist konstaterar att allt inte riktigt är som förr med hans eget mående, även om han nu är friskförklarad från sjukdomen.

– Det är konstigt med de här eftersläpningarna, andningen är lite ytlig och ingenting smakar, säger Steffo i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Jag mår bra. Minus att jag blir lite andfådd, och om jag tar ett djupt andetag så hostar jag.

steffo törnquist, jenny strömstedt, nyhetsmorgon
Foto: Skärmdump/TV4

Så skönt att höra att du mår bättre nu, Steffo. Vi hoppas att återhämtningen fortsätter gå framåt både för dig och andra som har varit sjuka i detta otäcka virus!

DELA gärna om du också blev glad av att se Steffo tillbaka i tv-rutan.