Foto: Youtube/TT

Peter Jihdes känslosamma tv-inspelning – starka mötet med kvinnorna: ”Viktigaste jag fått jobba med”

Peter Jihde möter tre utsatta kvinnor i premiären av nya säsongen av ”På gränsen”.
Nu berättar han om starka upplevelsen bakom kulisserna.
– Jag skulle vilja påstå att det är den mest känslomässiga och jobbiga episod vi har gjort under de här åren, säger han till Nöjeslivet.

Han är tillbaka i rutan med en ny säsong, den femte i ordningen, av programserien ”På gränsen med Peter Jihde”. I premiäravsnittet, som sänds på torsdagskvällen i TV3, möter och lyssnar Peter Jihde på tre modiga kvinnors berättelser om brutalt våld och total maktlöshet.

Jihde menar att avsnittet var oerhört känslosamt att spela in.

– Jag skulle vilja påstå att det är den mest känslomässiga och jobbiga episod vi har gjort under de här åren, säger Peter Jihde till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– Vi träffar tre imponerande kvinnor som har tre fruktansvärda öden att berätta om. En stark start.

”Män måste prata om mäns våld mot kvinnor och säga nej”

Peter Jihde hoppas att programmet kommer leda till diskussioner hos tv-tittarna.

– Alla samtal kring jobbiga ämnen tycker jag är viktiga. Män måste prata om mäns våld mot kvinnor. Och säga nej. Tydligt. När vi nu möter tre modiga kvinnor som går igenom helvetet, då hoppas jag att vi tar det samtalet efteråt. Allra helst man till man, säger Jihde, som i höst också är aktuell i nya sportsatsningen ”Viaplay Vinter” på TV6 och med tävlingsprogrammet ”Beat Diabetes” på TV3 under söndagen.

STOCKHOLM 20211028 Pressträff inför premiären av Nent/Viaplays nya tv-satsning Viaplay Vinter. På plats bland annat programledarna Peter Jihde och Johanna Ojala. Foto: Fredrik Sandberg / TT

I årets säsong av ”På gränsen” undersöker Jihde även konflikterna i Sverige, och granskar internets baksida.

– Det handlar om viktiga och jobbiga ämnen. Såna program där man som tittare kan känna ”orkar jag titta vidare?” och det tycker jag att man ska, för det är saker som är viktiga och som händer i samhället.

Enligt programledaren händer det då och då att tittare frågar honom hur det egentligen är att spela in detta påfrestande program.

– Folk brukar fråga när jag står och pratar med vänner, hur jag ska beskriva inspelningarna. Ordet intressant brukar jag ofta landa i. De flesta berättelser är väldigt jobbiga. Ofta är det människor som mår dåligt. Eller som fått andra att må dåligt. Jag hoppas att det ger upphov till samtal hos de som tittar på våra program, kring de här frågorna.

Foto: Viaplay/Youtube

Programmet sänds på TV3, torsdagar 21.00 från 11 november – och det blir tre avsnitt, följt av ytterligare tre som sänds i början av nästa år.

– Jag tycker det är påfrestande men också det viktigaste projekt jag fått jobba med. Det är intressant, relevant och tungt, och jag är väldigt tacksam över att få göra det här.

Vad tycker du om säsongsstarten av ”På gränsen”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!