Tittarnas kritik – mot detaljen i TV4-succén Renées brygga: ”Lite för mycket…”

Efterlängtad sommarglädje mitt i vintern.
Samtidigt väcks nu kritik mot en detalj i omtyckta programserien ”Renées brygga”.

Mitt i den mörkaste vintern sprider de sitt ljus – programledaren Renée Nyberg, hunden Charlie och alla gäster i ”Renées brygga”. Underhållningsprogrammet har sänts i TV4 sedan 2015 och massor av folkkära kändisar har genom åren gästat den uppsluppna intervjushowen.

Nyberg själv har flera gånger tagit hem tv-priset Kristallen för årets bästa kvinnliga programledare.

– Någonting händer med samtalet när man ses och umgås en hel dag, dessutom i en sådan naturskön miljö som ute på ön. Det känns underbart att äntligen få bjuda in våra tittare till värmen och den härliga gemenskapen i bryggan, sade Renée Nyberg inför den nya säsongen som hade premiär förra onsdagen.

I den sagolika skärgårdsmiljön får tv-tittarna några av Sveriges mest älskade profiler och kändisar. I somras spelade Renée Nyberg in programmet där bland andra skådespelaren Peter Stormare, Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Stefan Löfven, Sissela Kyle och många fler i nya säsongen gästar.

Det blir som vanligt samtal om livets svårigheter och glädjeämnen, varvat med somriga aktiviteter, kulinariska rätter och gapskratt.

I premiäravsnittet fick Nyberg besök av artisttrion Loa Falkman, Helen Sjöholm och Oscar Zia.

Efter att programmet sänts på onsdagen fylldes kommentarsfältet i sociala medier med hyllningar. Programserien var uppenbart efterlängtad av tittarna.

”Så bra på alla sätt! Mixen av människor, samtalen och inte minst Renée som värdinna! Tv när det är som bäst”, skrev en av TV4:s tittare i en kommentar på kanalens Facebook-sida.

Samtidigt möttes premiären också av en del kritik. Nöjeslivet har tidigare rapporterat om de många frågorna kring golfbollarna i havet.

Efter första avsnittet kommer nu dessutom kritik mot en annan detalj i programmet: drycken.

”Väldigt mysigt. Man får sommarlängtan men… måste det vara så mycket alkohol med i bilden?”, skriver en av tittarna i en kommentar till ett inlägg i TV4:s sociala medier.

”Jättebra bra program! Men för mycket alkohol!”, skriver en annan tittare.

”Bra program men det används väldigt mycket vin och sprit”, skriver en tredje.

Som får medhåll av ytterligare en tittare:

”Lite för mycket drickande, tycker jag”, skriver den tittaren.

Andra tv-tittare påpekar att det inte nödvändigtvis behöver vara alkoholhaltiga drycker som vi får se i TV4.

”Det kan ju vara alkoholfritt”, skriver en tittare.

”Och jag skulle nog tro det är lite alkohol som ger den sköna avslappnande stämningen och inte har då vi sett någon som blivit fulla så det är nog knappast några stora mängder som konsumeras. Och dessutom spelas ju programmet in under en hel dag. Jag förespråkar naturligtvis inte en överkonsumtion av drickande vilken sort det än är men här stör det absolut inte”, skriver en annan tittare i en kommentar till TV4:s inlägg på Facebook.

I onsdagskvällens program gästar skådespelaren Peter Stormare, artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo och komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina ”Renées brygga”, som sänds 21.00 i TV4.

Vad tycker du om årets säsong av ”Renées brygga”? Skriv gärna en kommentar!