Så lärde sig Soraya Lavasani älska sin kropp – kläderna hon bär för att känna sig snygg: ”Omfamna mina kurvor”

Soraya Lavasani är van att synas i tv – och hon gör det allt som oftast med bravur. I en intervju med Femina berättar hon om hur hon fått hjälp av TV4:s stylister att hitta sin egen stil när det gäller kläder och utseende.

Hon vet hur hon ska klä sig så att det passar hennes kropp.

– Genom åren har stylister lärt mig att omfamna mina kurvor och framhäva dem i stället för att dölja, säger hon.

Hon är en av våra mest älskade och populära programledare. Soraya Lavasani, 41, började tidigt på TV4. Redan i mitten av 00-talet var hon nyhetspresentatör och videojournalist på TV4 GävleDalarna.

Sedan gick hon vidare till TV4 Uppland 2007 – hon kommer ursprungligen från Uppsala – och ett år senare blev det en flytt till huvudstaden. Hon var först nyhetsuppläsare innan hon gick vidare till att leda ett av de största programmen vi har här i Sverige.

Soraya Lavasani
Soraya Lavasani. Foto: Instagram

Soraya syns i ”Nyhetsmorgon”

I dag är vi vana att se Soraya i ”Nyhetsmorgon” där hon guidar oss tittare genom sändningarna – både genom att prata om seriösa, internationella nyheter och om lättsamma, roliga saker.

Varje morgon som det är sändning får Soraya och hennes kollegor hjälp med stylingen av sminköser samt hår- och klädstylister. Siroun Forsberg ansvarar för att programledarna ser propra men ändå avslappnade ut.

– Det är ett teamwork och fint samarbete och jag har aldrig på mig något i programmet som jag inte vill. Men vissa kläder har jag bara på jobbet och som passar i studion men som inte är min stil privat, berättar Soraya för Femina.

Tack vare att hon arbetat med stylister i flera år då hon synts i tv-rutan har hon faktiskt fått en bättre känsla för vad hon själv passar i och hur hon vill se ut privat.

– Genom åren har stylister lärt mig att omfamna mina kurvor och framhäva dem i stället för att dölja. Älskar visserligen att ha oversize kläder men endast för att det är snyggt och skönt!

Soraya Lavasani, Martin Jarborg
Soraya Lavasani och Martin Järborg i ”Nyhetsmorgon”. Foto: Instagram

Plaggen Soraya älskar

När Soraya är på fest gillar hon att ”ta i” och väljer ofta en glittrig klänning eller en blus med mycket färg. Stora ringa och örhängen passar bra till.

Plagget hon oftast plockar en vardag är annars skinnbyxan. Hon har flera par i många olika färger.

En ledig dag kör hon gärna träningstights och luvtröja.

Favoriten för både jobb och fest är kostymen, det är enligt henne det ultimata klädesplagget.

– Den får gärna vara i någon färg. Det får mig att känna mig både snygg och bekväm. Jag tycker att en kostym utstrålar power och självförtroende så jag har gärna på mig det när jag jobbar eller är på fest, säger hon.

Du är så modig som vågar och vill prata om det här, Soraya. Det kan vara känsligt för vissa. Men du är ett sant föredöme.

Vi älskar att se dig i ”Nyhetsmorgon” och önskar dig lycka i livet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev