Suzanne Axells nya framtidsbesked i Fråga doktorn – berättar nu efter frånvaron

Suzanne Axell är tillbaka i SVT efter ”Let’s dance”-äventyret.
Nu berättar hon om sina nya spännande möten i ”Fråga doktorn” – och kommande popprojektet.
– Jag är glad över att få göra intervjuer med människor jag är extra nyfiken på, skriver hon till Nöjeslivet.

Den folkkära tv-profilen och journalisten Suzanne Axell lämnade uppdraget som programledare för ”Fråga doktorn” efter över 600 avsnitt i början av året.

Sedan dess är det Sofia Rågenklint som leder det populära måndagsprogrammet i SVT. I samband med att hon skulle ta över passade Rågenklint på att hylla sin företrädare, som i alla år pendlat från Stockholm upp till Umeå där ”Fråga doktorn” spelas in.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför Fråga doktorn. Suzanne Axell är ju Fråga doktorn och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, sa Sofia i ett pressmeddelande då.

Den nya rollen har tv-tittarna under hösten fått se – när Axell i starka möten träffar personer hon är nyfiken på. Hon gjorde en mycket känslosam återkomst i förra veckans ”Fråga doktorn”, i mötet med konstnären Lena Linderholm.

LÄS MER: Suzanne Axells starka återkomst i ”Fråga doktorn” – starka mötet och sorgen

Suzanne Axells löfte: Kommer tillbaka i Fråga doktorn

Men i måndagens avsnitt, som var ett temaprogram om sjukdomar som drabbar män, medverkade inte Suzanne Axell. I en intervju med Nöjeslivet utlovar dock den populära profilen som i våras tävlade i TV4:s ”Let’s dance” att hon återvänder med fler intressanta samtal framöver.

– Jag jobbar ju på, och är glad över att få göra intervjuer med människor jag är extra nyfiken på, skriver Suzanne Axell i ett mejl till Nöjeslivet.

Hon förklarar också att hon får en hel del reaktioner från tittarna.

Suzanne Axell
Foto: SVT

– Ja, det får jag hela tiden. Massor av människor skriver snälla saker, hojtar till på stan och när man sitter och käkar en pasta på krogen i ”Sverigekända” Knutby… Det är så fint att folk bryr sig om mig. Blir jätteglad av det!

Suzanne Axell möter Carina Höglund i ”Fråga doktorn”

Parallellt med jobbet för ”Fråga doktorn” håller Suzanne Axell i skrivande stund också på med en dokumentär om popsystrarna Lili och Susie Päivärinta. Den väntas gå på SVT någon gång framöver.

Dessutom väntar flera känslosamma möten i ”Fråga doktorn” där Axell träffar olika människor för en intervju.

– Jodå det är en hel del framöver: Ska bland annat intervjua Engla Höglunds mamma Carina och det reportaget ska gå i Fråga Doktorn också, och så jobbar vi på med programmet om Lili och Susie, skriver Suzanne.

Suzanne Axells bilder bakom kulisserna med Lili och Susie

På hennes Instagram har tv-tittarna under sommaren och hösten fått följa arbetet med musikdokumentären bakom kulisserna i form av olika foton.

Visst ser vi fram emot att se fler program av och med Suzanne Axell? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!