Suzanne Axells tårar efter orden till doktor Karin – draget bakom kulisserna som tittarna inte fick se

Efter 18 års tid – nu har Suzanne Axell sänt sitt finalprogram med ”Fråga doktorn”.
Programledaren hade nära till tårar när hon tackade tittare och kollegor.
– Nu blir jag lite rörd, säger hon.

Resan som programledare för SVT:s långkörare har nu nått sitt slut för Suzanne Axell, 65. Profilen lämnar över rodret till kollegan Sofia Rågenklint. I stället väntar nya äventyr i ”Let’s dance” för Axell i vår.

 Ingen ville sparka ut mig. Jag bestämde mig själv för att sluta efter 18 år och sa upp mig i höstas. Let’s dance kontaktade mig i december 2020, har Suzanne Axell tidigare berättat för Nöjeslivet.

I stället kommer den tidigare programledaren framöver medverka på annat sätt i ”Fråga doktorn”.

På måndagen 1 mars sändes finalavsnittet med Suzanne som programledare. Vid sin sida hade hon förstås kollegan doktor Karin Granberg. Det blev ett känslosamt avslut för Axell som i slutet av sändningen fick ta emot en bukett blommor av Granberg.

LÄS MER: Suzanne Axells ultimatum till SVT

– En blomma för varje år, och stort tack för att vi har fått jobba tillsammans, sa Karin och gjorde en ”luftkram” som sig bör i coronatider.

Foto: SVT

Axell tog också till orda. Först riktade hon sig till alla tittare som funnits med under de 18 år hon lett programmet som spelas in i Umeå.

– Jag skulle vilja säga tack till alla som har brytt sig om den här Stockholmstjejen och faktiskt gillat det jag gör. Det har betytt oerhört mycket för mig, nu blir jag lite rörd, men så är det, sa Suzanne i SVT-sändningen.

Därefter tackade hon även sina kollegor som funnits med både framför och bakom kameran.

– Jag måste få hälsa till alla som har stått här på golvet, alla killar och tjejer under alla dessa år som stått och tittat på mig. Och mina vänner i kontrollrummet. Ni är fantastiska, jag kommer aldrig glömma er. Känn det från hjärtat.

Foto: SVT

Suzanne Axells varma ord till Karin Granberg bakom kulisserna

Efter sändningen passade Suzanne Axell också på att skicka en personlig hälsning till Karin Granberg. På Instagram har hon lagt upp ett foto på dem båda bakom kulisserna på ”Fråga doktorn”, gissar vi. Hon skriver också: ”BFF” som är den engelska förkortningen för ”best friends forever”, ungefär bästa vänner föralltid.

– Du är en superfin arbetskamrat och jag kommer sakna dig så himla mycket, sa Suzanne till Karin i programmet där hon också förklarade att hon kommer återvända till ”Fråga doktorn” i framtiden ”men i andra former” än som programledare.

För Nöjeslivet har Axell tidigare beskrivit relationen till vännen Granberg.

 Karin och jag är vänner för livet, vi kommer att hålla kontakten. Men pendla 130 mil varje veckator Umeå, tär på den allra starkaste. Nu får jag lägga den kraften på något annat istället och kan glömma kommunikationsförseningarna! Kanske öppnas andra dörrar för mig nu, vem vet, men håll tummarna, säger Suzanne.

Efteråt poserade Suzanne med flera delar av redaktionen på SVT och gäster såsom Micke ”Syd” Andersson och studiomannen Johan.

Det verkar också ha blivit en kunglig avtackning i form av prinsesstårta!

https://www.instagram.com/p/CL7WS6GpfI9/

Axell tackade också personalen på Hotell Mimer i Umeå där hon tycks ha haft en hel del övernattningar under årens lopp. ”Fråga doktorn” spelas in i Umeå och Axell har arbetspendlat från hemmet i Stockholm.

Nu väntar som bekant nya äventyr för Suzanne – nämligen ”Let’s dance” där hon går in som en av nio kändisdeltagare. Den nya säsongen av danstävlingen har premiär i TV4 senare i mars.

LÄS MER: Suzanne Axell om relationen till dansaren Tobias Bader

Tack för alla dessa år i rutan, Suzanne! Stort lycka till med ”Let’s dance”-äventyret!

Skriv gärna en kommentar och dela vidare inlägget på Facebook för att tacka Suzanne!