Därför dyker Casper Janebrink upp i ”Sveriges mästerkock VIP” – gör plötsligt Lasseman sällskap

Lars ”Lasseman” Larsson tävlar i Sveriges mästerkock VIP – utan Arvingarna.
Men i onsdagens avsnitt dyker bandmedlemmarna plötsligt upp.

Tv-programserien ”Sveriges mästerkock VIP” rullar vidare i rutan, och på onsdagen är det dags för kändisarna att genomgå en tidsresa.

Då utmanas de i att hitta en smakupplevelse som betytt något alldeles särskilt för dem – och sen laga en rätt från barndomen.

Bjuder in Arvingarna i Sveriges mästerkock

I programmet får tittarna också komma hem till respektive deltagare, då de bjuder in nära och kära till middagsbordet. För Lars ”Lasseman” Larsson blir valet självklart: han bjuder sina tre kompisar tillika medlemmar i Arvingarna till bords.

Han har under inledningen gjort succé i Mästerkocksköket. Den här gången är han solo, till skillnad från när han står på scenen med sina kollegor i Arvingarna.

LÄS MER: Lassemans nya besked om hälsan – efter smärtsamma olyckan

LÄS MER: Karl Fredrik om Leif Mannerströms beteende – bakom kulisserna på ”Sveriges mästerkock VIP”

– I dag kommer mina kompisar i Arvingarna på besök, så jag ska laga lite mat till dem tänkte jag, säger han i programmet och välkomnar Casper Janebrink, Tommy Carlsson och Kim Carlsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Samtidigt berättar han att intresset för mat funnits där länge.

– Mitt matintresse började när jag var ganska liten. Jag stod ofta med i köket när min mamma lagade mat. Det bästa med att laga mat är att jag inte gör det till mig själv, utan till några andra också. Jag gillar att serva, det ska smaka gott, säger Lasseman och serverar sina kollegor i Arvingarna en smarrig pastarätt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– När man står på scenen vill man leverera någonting bra, och det är samma sak med matlagning. Det ska vara bra, säger Lasseman.

LÄS MER: Lassemans drama bakom bilderna i ”Sveriges Mästerkock VIP”

Lasseman serverar farmors paradrätt i TV4

Till rätten han serverar juryn i onsdagens avsnitt av ”Sveriges mästerkock VIP” väljer Lasseman en av sin farmors bästa recept.

Lasseman förklarar att han tagit inspiration från farmor som han besökte i Dalsland som liten. Hon bjöd alltid familjen på fiskfärs i ugn, med pressad potatis och räkor.

– När man träffade släkten, det var bara roligt. Jag har såna minnen från en tid som man inte får tillbaka, och som var väldigt härlig, säger han.

Foto: TV4

”Sveriges mästerkock VIP” sänds på onsdagar klockan 20.00 i TV4 våren 2023.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!

LÄS MER: Så får Lasseman och Therese kärleken att blomstra – knepet med frun i relationen efter 30 år: ”Viktigt”