Mästerkock-Adams nya glädjebesked – har fått toppjobb hos Markus Aujalay: ”Jag är lite nervös”

Sveriges mästerkock-vinnaren Adam Thulin har landat ett toppjobb.
Nu bekräftar den omtyckta tv-profilen och kocken nya samarbetet – med Markus Aujalay.

Det var i våras som han tog hem vinsten i den stora finalen av ”Sveriges mästerkock”. 21-årige Adam Thulin imponerade stort på juryn i TV4-programmet i hela säsongen. I finalen ställdes Adam mot Jimmy Guo som han också blev vän med under inspelningarna.

Adam var efteråt tydlig med hur mycket amatörkocktävlingen betytt för honom.

 Jag kom in i programmet med låg självkänsla och jag tyckte själv att jag var dålig. Jag var osäker som fan. Men under veckornas gång sa juryn till mig flera gånger att jag ska ha bättre självförtroende, och jag började jobba på det, säger Adam Thulin till Nöjeslivet och fortsätter:

Adam i Sveriges mästerkock 2022. Foto: TV4
Adam i Sveriges mästerkock 2022. Foto: TV4

 Jag började säga till mig själv att jag faktiskt är bra. Trots allt handlar ju självkänsla och självförtroende om vad man säger till sig själv. Så jag skulle säga att ”Mästerkocken” verkligen har varit en inre resa. Det har lett till två skilda Adam, den jag var då och den jag är i dag.

Nu kommer spännande nyheter om Mästerkocksvinnaren.

På fredagsmorgonen bekräftade Thulin att han nu kommer börja jobba tillsammans med stjärnkrögaren tillika Mästerkocksjurymedlemmen Markus Aujalay – med start redan på fredagen.

Adam, som innan sin medverkan i ”Sveriges mästerkock” jobbat på kafé, poängterar att frågan uppkom efter det att inspelningarna av TV4-programmet var klara.

– Jag är lite nervös men det kommer gå bra, säger Adam Thulin i TV4:s Nyhetsmorgon på fredagsmorgonen.

Adam i Sveriges mästerkock 2022. Foto: TV4
Adam i Sveriges mästerkock 2022. Foto: TV4

Markus Aujalay har i tidigare intervjuer berättat om sina samtal med Adam om att jobba tillsammans. Nu blir alltså de planerna till verklighet.

– Jag och Adam har väl pratat om att han ska komma till Tegelbacken och jobba. Så det är upp till honom om han vill det eller inte, sade Aujalay i Efter fem då.

LÄS MER: Nya jättebeskedet om ”Mästerkock”-Adams framtid – efter Anna Brolins spännande fråga

– Det handlar om att jobba i team med andra människor, det handlar om väldigt mycket logistik. Det är ett annat yrke som man måste lära sig. Att laga god mat är en sak, att passa in och jobba på restaurang är någonting annat. Men han har alla förutsättningar att gå hur långt som helst, sade Aujalay då.

Stort lycka till, Adam! Skriv gärna en kommentar!